Bilindiği gibi; Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde bulunan ve daha önce İl Özel İdare"ye devredilen 16 dairelik 2 apartmanda yaşayan Roman vatandaşlara binayı boşaltmaları için 7 Eylül 2010 tarihine kadar verilen sürenin dolmasının ardından tahliye için düğmeye basılmıştı. Çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibinin görev yaptığı tahliye işlemi sırasında polis ile Roman vatandaşlar arasında gerginlik yaşanmıştı. Polise taş ve şişe atan 4-5 kişilik bir gruba polis tarafından müdahale edilirken; atılan bir şişenin isabet ettiği 1 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştı. Yıkıma engel olmak için Aydın Valiliği önünde eylem yapmak isteyen 4-5 kişilik bir grup polis tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmışlardı.
Dün gerçekleşen olaylı yıkımın ardından geceyi sokakta geçiren 14 Roman ailesi, bugün kalacak bir ev yapabilecekleri bir arsa istemek için Aydın Belediyesi"nin önünde toplandı. Gruplar halinde gelerek belediye hizmet binası önünde toplanan grup, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmek istedi. Grubun görüşmede ısrar etmesi üzerine olay yerine çağırılan çevik kuvvet ekipleri belediye hizmet binasının giriş çıkışlarında önlem aldı. Oluşturulan güvenlik şeridinden kimsenin geçmesine izin verilmezken; belirlenen 2 kişilik bir heyetin dışındaki kalabalık bölgeden uzaklaştırıldı.
Dakikalarca Başkan Çerçioğlu ile görüşmeye bekleyen temsilcilerin görüşme talebi kabul edilmeyince polis ile Roman vatandaş arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet amiriyle görüşen Roman vatandaşlar, görüşme taleplerinde ısrarcı olmayınca kalabalık grup olaysız bir şekilde belediye önünden dağıldı.
Yıkımın ardından kalacak bir yerleri kalmadığını savunan Seyhan Palabıyık, “Evimiz yıkılınca çoluk çocuk ortada kaldık. Eşyalarımız halen sokağın ortasında duruyor. Biz kalacak bir yer yapabileceğimiz bir arsa istiyoruz. Bunun dışında bir talebimiz yok. Bu konuda yetkililerin bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.