Renkli görüntülere sahne olan açılışa; Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası MHP İlçe başkanı Kenan Çakar, AKP İlçe Başkanı Ali Kara, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci, Kuşadası Ülkü Ocakları Başkanı Murat İnan, Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdul Aydemir ve Kuşadası Genç Romanlar Derneği Fahri Başkanı Şenol Tanrıyapısı katıldı.

Kuşadası"nda roman vatandaşların yaşadığı Tepe Mahallesindeki dernek binasının açılışı, canlı müzik ve dans gösterileri ile büyük coşku içerisinde gerçekleşti. Oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılışta bir konuşma yapan Kuşadası Genç Romanlar Derneği Başkanı Erdoğan Pişkin, “Yeni kurulan derneğimizin kısa zamanda uzun yol alması, sizlerin destekleriyle aşılmayacak hiçbir sorun olmadığının göstergesidir.

Mahallemizin sorunlarını gündeme getirerek, kültürel ve sosyal faaliyetler yaparak, Kuşadası"nın vazgeçilmez derneklerinden olabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde, her yerde, herkese saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde çalışacağız. Bu mahallenin bir evladı olmaktan, roman olmaktan, Kuşadası"nda yaşamaktan onur ve gurur duymaktayım” dedi.


Daha sonra konuşan Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ise “6 yıldır Kuşadası"nda görev yapıyorum ve hem Kuşadası"nı hem de Tepe Mahallesini az çok tanıdım. Kuşadası Emniyet teşkilatı olarak Tepe Mahallesi ile ilgili hiçbir şikâyet almadığımızı, bir sorunumuzun olmadığını net olarak söyleyebilirim. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum, ayrıca derneğimiz hepimize hayır uğurlu olsun” diye konuştu.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de konuşmasında, “Birlik ve beraberlik vurgusuna büyük önem veriyorum.

Beraberce yürünebilmesi, kol kola, omuz omuza gidilmesi için derneğin değerli bir yapılanma olduğuna inanıyorum” şeklinde konuşurken, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen “Nerede olursanız olun, adınız ne olursa olsun, inancınız ne olursa olsun, yaşama felsefeniz ne olursa olsun, şunu kafanıza iyice yerleştirin ki; herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır.

Her kim olursa olsun, insana, inancından, etnik yapısından, renginden, giyiminden dolayı ayırt etmeye çalışıyorsa, bilin ki o kötülüğün, bozgunluğun peşindedir” dedi.

Şarkılarla, oyunlarla devam eden açılış töreninde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün roman vatandaşlarla birlikte oynaması büyük alkış alırken, derneğin açılış kurdelasını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Genç Romanlar Derneği Fahri Başkanı Şenol Tanrıyapısı birlikte kesti.