Şenlendirici, süreci çok karışık gördüğünü ifade ederek, 'Önümüzdeki dönemde neler olacağını ve nelerin açılıp nelerin kapanacağını göreceğiz' diye konuştu.
Şenlendirici, 'Türkiye'de yaşayan Romanlar, dünyanın diğer yerlerindeki Romanlara göre çok asimile olmuş ve neredeyse tamamen Türkleşmiş durumda. Hepsi Türklüğü ile övünür. İyisiyle kötüsüyle yaşamaya çalışıyoruz bu ülkede' dedi.

BAŞBAKAN'DAN DUYMAK HEYECAN VERİCİ

'Başbakan'ın ağzından 'Roman' kelimesinin çıkması da heyecan verici ve güzel bir şey' diyen Şenlendirici, şöyle devam etti:

'İnsanların bu ülkede Romanlar'ın da yaşadığının farkına varmaları güzel. Aslında bizim için çok büyük bir sorun yok, Türkiye'de yaşamak açısından. Romanca konuşan da çok az. Kendi dilimizi bilmiyoruz ama kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Bir de İstanbul'da ya da diğer büyük şehirlerde yaşayan Romanların tamamen bu ülkeye ayak uydurdukları ve bu ülkenin vatandaşları olarak yaşadıklarını söyleyebilirim.'

'İŞİMİZ MÜZİK YAPMAK'

Şenlendirici, Romanların işinin müzik yapmak ve dans etmek olduğunu belirterek, 'Ben de müzikal olarak enstrümanımla temsil ediyorum Romanları, siyasi görüşlerimle değil. Ben müziğimle anlatıyorum Romanları. Bunu da başarabildiğimi zannediyorum” dedi.

Romanların yeni yeni gruplaşmaya başladığını ifade eden Şenlendirici, 'Biz Romanlar olarak açılımı kendi içimizde yaptık, Türkiye'de Türk vatandaşı gibi yaşayarak' diye konuştu.

Romanlara Salihli'de ev aranıyor

Manisa'nın Selendi ilçesinde çıkan olayların ardından, bir süredir Gördes ilçesinde misafir edilen ve önceki gün Salihli'ye nakledilen ailelerin ardından, kalan ailelerin de bu ilçeye getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Mercan, Gördes'ten şimdiye kadar 8 ailenin ilçelerine geldiğini, Gördes'te kalan diğer ailelerin de ev bulunduktan sonra taşınacağını söyledi./yeni şafak