Antalya Emniyet Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının internet sitesi için röportaj yaptığı Ahmet Mekin, Yeşilçam’da 1975 yılına kadar jön oyuncu olarak oynadığını, daha sonra kendi isteği ile karakter oyunculuğuna soyunduğunu söyledi. Mekin, "Karakter oyunculuğunun altından kalkabilirsem daha çok tatmin olacağımı düşündüm. Zaten Yeşilçam filmlerinde filmin ağırlığını jönler değil, karakter oyuncuları taşımaktadır. Jönlük kolay. Gelirsin, kırar dökersin, güzel kızın gönlünü çalarsın" dedi.

Bugüne kadar 180’e yakın filmde rol aldığını söyleyen Ahmet Mekin, şunları kaydetti:

"Rol aldığım filmlerin hiçbirini izlemedim. Sadece ’Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmini seyirci ile buluştuktan 33 yıl sonra bir Fransız Vakfı’ndan aldığım davet sonucunda ve çevremden gelen ısrarlar üzerine izlemiştim. Bu film ile ilgili en önemli hatıram da, aynı karakteri Rusya’da oynayan bir sanatçının bana gönderdiği mesajdı. Bu mesajda ’Bu rolü sizin kadar iyi oynayamadım’ demesi beni hem onure etti hem de duygulandırmıştı. Bu film evrensel hik?yesi olan bir filmdi. Bu hik?ye dünyanın her yerinde yaşanılabilecek bir olayı anlatmaktaydı. Özellikle kadın karakterin hayata tutunuşu ve direnişi tüm seyredenleri etkilemişti. Kadın karakter en sonunda emeği ve fedak?rlığı seçmişti."

Ahmet Mekin, Atıf Yılmaz’ın yönettiği, 1977 yapımı ’Selvi Boylum Al Yazmalım’ adlı filmde Kadir İnanır ve Türkan Şoray ile birlikte rol aldı. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılan filmde, İstanbul’daki kamyon şoförü İlyas’ın geldiği köyde gördüğü Asya’ya olan aşkı anlatılıyor.

Radikal