Şarkıcı Rojin Ölker'in cep telefonuna cinsel taciz ve tehdit mesajları gönderdiği öne sürülen Devvas Mumay'ın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Sulh Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmaya, sanık Devvas Mumay ile mağdur Rojin Ölker ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Mumay, pazarcılık yaptığını, okuma ve yazması bulunmadığını belirterek, ''Bu tür işlerle alakam olmaz. 3-4 yıl önce telefonumu kaybetmiştim. Hattını iptal ettirmedim. 14-15 yıl önce de bir telefonumu kaybetmiştim. Onun da hattını iptal ettirmedim. Ayrıca 5-6 yıl önce de kimliğimi kaybetmiştim. Kendi aldığım 7-8 hattım var ama mesajların gönderildiği hat benim değil'' diye konuştu.

Rojin Ölker'in avukatı Müçteba Kılıç ise ''Sanık, ifadesinde 14-15 yıl önce cep telefonunu kaybettiğini söylüyor ama o zaman cep telefonu yoktu'' dedi.

Şarkıcı Rojin Ölker de cinsel ve ölümle tehdit içerikli mesajlar aldığını belirterek, ''Bu olaylarla bağlantılı olarak konser verdiğim sırada saldırıya maruz kaldım. Silah sıkıldı. Bu nedenle tüm bu olayların bütün olduğunu düşünüyorum. İnternet siteme de bu tür mesajlar gönderiliyordu. Can güvenliğim olmadığı için korumayla dolaşıyorum'' diye konuştu.

Hakim Mehtap Bozca, Mumay'a ayakta ve oturarak imza attırarak, bu örneklerin mesajların gönderildiği hattın alındığı sırada sözleşmeye atılan imzalarla karşılaştırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına 2009 yılında başvuran şarkıcı Rojin Ölker, tanımadığı bir kişinin cep telefonuna cinsel ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini belirterek, şikayetçi olmuştu.

Soruşturma sonunda, Rojin Ölker'e mesaj gönderilen telefonun sahibi olduğu tespit edilen Devvas Mumay hakkında cinsel taciz ve tehdit suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

A.A.