Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından açıklanacak kararla birlikte Türkiye-Danimarka ilişkileri yeni bir döneme girecek.

Yayın hayatına başladığı günden beri Türkiye ile Danimarka arasındaki diplomatik ilişkilerin sürekli gerginliğini korumasına sebep olan Roj TV yolun sonuna geldi mi? Danimarka yargısı 6 yıl süren soruşturma sürecinin ardından Roj TV hakkında kapatma kararı verecek mi? Davanın açılmasıyla birlikte gelişmeye başlayan ikili ilişkiler hızlanarak gelişmeye devam mı edecek yoksa iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri yeni bir kriz mi bekliyor? Bu sorular yarın Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde cevap bulacak.

Yerel saat ile öğlen 13:00'te açıklanması beklenen karar öncesinde Danimarka sakin bir hava var. Bununla birlikte terör örgütü PKK'ya yakın bazı kuruluşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılarla Avrupa'da yaşayan Kürtleri mahkeme önünde toplanmaya çağırıyor.

Roj TV'nin Danimarka Müdür İmdat Yılmaz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada karar ne olursa olsun 11 Ocak günü Roj TV'nin yayınlarına devam edeceğini savundu. Mahkemenin, kapatma kararı vermesi halinde Roj TV'nin temyize gideceği biliniyor. Aksi takdirde ise Savcı Jacop Buch Jepsen davayı temyize götürecek. Her iki durumda da Roj TV'nin temyiz davası sonuçlanana kadar yayınlarına Danimarka'dan devam edebileceği belirtiliyor.