Gülbahar Mahallesi’nde yer alan ÇAYKUR İlköğretim Okulu ile Gülbahar Hatun Anaokulu yanındaki çocuk oyun parkına dağıtım istasyonu kurulması için AKSA Karadeniz Doğalgaz Şirketi'nce çalışma başlatıldı. Çocuk oyun parkındaki bazı kaydırak ve salıncaklar söküldü, açılan alana etrafı tel örgülerle çevrili konteyner yerleştirildi. Kısa sürede tamamlanan çalışmanın ardından çocuk oyun parkı alanı daraldı, çocukların oyun alanına yerleştirilen doğalgaz istasyonu nedeniyle veliler tedirgin oldu.

ÇOCUKLARIMIZ NEREDE OYNAYACAK?

Bu saban park alanında toplanan ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Tepkiler üzerine olaydan haberdar edilen doğalgaz şirketi yetkilileri bölgeye geldi. Vatandaşların, “Çocuklarımız nerede oynayacak?” diyerek tartıştığı doğalgaz şirketi görevlilerinin, “O zaman doğalgaz kullanmayın” cevabı kalabalığı iyice öfkelendirdi.

BELEDİYENİN BİLGİSİ VAR

Tartışmanın büyümesi üzerine şirket yetkilileri, “Belediyenin bilgisi var” diyerek yasa dışı birşey yapmadıklarını savundu. Bu sırada park alanına gelen Rize Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ile Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, vatandaşlarla görüştü ve durumun inceleneceğini söyledi. Doğalgaz şirketi yetkilileri de artan tepkiler üzerine bölgeden uzaklaştı. Mahalle sakini Zeki Kayalı, çocuk oyun parkına doğalgaz istasyonu kurulmasının doğru olmadığını belirterek, çocukların oyun alanlarının daraltıldığını söyledi.

KAYDIRAK VE SALINCAKLARI BİZ SÖKMEDİK

Aksa Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Murat Ceran da, Rize’de artan gaz talebinin kesintisiz sağlanabilmesi için kent geneline 4 dağıtım istasyonu kurduklarını belirterek, bunların gerekli yasal izinler alınarak kurulduğunu söyledi. Çocuk parkına Rize Belediyesi’nden alınan izinle istasyonu kurduklarını anlatan Ceran, “Ancak park içerisindeki kaydırak ve salıncakları biz sökmedik. Rize’de arazi sıkıntısı var. Bu nedenle kamusal alanlarda bu istasyonlar gerekli yasal izinler alınarak kuruldu” dedi.

HABERİM YOK, DURUMU İNCELETİYORUM

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı ise, çocuk oyun parkı içerisine doğalgaz istasyonu kurulmasından kendisinin haberi olmadığını belirterek olayın incelenmesi için gerekli talimatları verdiğini söyledi. (NSK)