Malatyaspor maçında kafasında soru işaretleri olan tecrübeli oyuncuları sahaya sürerek gözlemlemeyi tercih eden Çalımbay'ın, Volkan Şen dışında iki oyuncuyu daha kadro dışı bırakmayı düşündüğü ve bu görüşünü başkanla paylaştığı öğrenildi. 
 
Başkan Muharrem Usta'dan radikal tedbirleri için destek isteyen Rıza hocaya, Usta'nın nasıl bir cevap verdiği ise merak konusu. Usta'nın destek vermesi halinde Çalımbay'ın Çarşamba günü bazı oyuncuları kadro dışı bırakması bekleniyor.
 
'Hocam Volkan'a bir şans ver'
 
Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay'ın Yeni Malatyaspor karşılaşmasında Castillo'yu ilk on birde sahaya sürmemesi ve ardından Olcay Şahan'ın yerine Volkan Şen'i oyuna dahil etmesi kafalarda soru işaretleri uyandırırken, kulübe yakın çevrelerden şok bir iddia geldi!
 
İddiaya  göre Rıza Çalımbay'a futbolcu Burak Yılmaz'ın, "Hocam daha yenisiniz. Volkan çok istekli, lütfen ona bir şans verin" dediği ileri sürüldü.
 
Sahaya sürülen 11'in Çalımbay'ın düşündüğü  kadro olmadığı, Çalımbay'ın maç sonrası "İlk haftadır diye fazla müdahale etmedim. Ama bundan sonraki haftalarda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım" serzenişinde bulunduğu ileri sürüldü. (Trabzonhaber)