Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, kendisi, Türk ve Dünya futbolu hakkındaki düşüncelerini NTV Spor"da yayınlanan Futbol Mundial"de anlattı.

Futbol konusunda her şeyi bildiğine inandığını söyleyen Rijkaard, “Bu dünyanın nasıl döndüğünü, kamuoyunun nasıl tepki vereceğini biliyorum. Farklı özelliklere sahip oyunculardan bir takım yaratmak kolay değil. Liderlik rolünü üstlenmek ve oyunculara doğru yolu göstermek, gerektiğinde yumuşak gerektiğinde ise sert davranmak zorundasınız. Öğrenmem gerekenler bunlardı. Yine de kendimi aşmak zorundaydım. Bazı teknik direktörlerin oyuncular üzerinde büyük etkisi vardır. Ben, Cruyff, Michels, Van Gaal, Sacchi ve Capello gibi isimlerle çalıştım. Bazen geriye dönüp "Acaba onlar olsaydı ne yapardı?" diye düşünüyorsunuz” şeklinde konuştu.

"Türkiye Ligi"ni tanımıyordum"


Türkiye"ye gelmeden önce ligimiz hakkında fazla bilgisinin olmadığını söyleyen teknik adam,“Televizyonlarda Süper Lig"in maçları ve hatta özetleri yayınlanmıyor. Burada oynayan takımları, neler yaptıklarını bilmiyordum. Şimdi ise Türk futbolunu çok iyi tanıyorum. Burada çalışmak gerçekten zor. Farklı bir ortam var. İlginç bir tecrübe yaşıyorum” dedi.

Rijkaard, 5 senesini geçirdiği Barcelona"yı dünyanın en güzel futbol oynayan takımlarından birisi olarak gösterirken, ülkesi Hollanda"nın da iyi bir ekip kurduğunu ve çok başarılı olacaklarına inandığını söyledi.