G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Başkan Adnan Polat'la yaptığı görüşmede yöneticilerin başta Arda olmak üzere yerli oyuncularda içli dışlı olmasının takıma zarar verdiğini ve buna bir son verilmesi gerektiğini ifade etti. Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın da bulunduğu görüşmede Hollandalı teknik adam Avrupa'da futbolcuların Türkiye'de olduğu gibi yöneticilerle bu kadar rahat konuşamadığını, bu durumun kendisinin takım üzerindeki otoritesini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyip, duyduğu rahatsızlığı bildirdi.

YABANCILAR DA RAHATSIZ

Ankaragücü karşılaşması öncesi havaalanında Arda ve Ayhan'la yöneticilerin birebir konuşurken gören ve bunun doğru olmadığını söyleyen Rijkaard ayrıca yöneticilerin hergün Florya'ya gelmemesini istedi. Hollandalı teknik adam futbolcuların bir sorunu varsa bunun kendisi aracılığıyla çözmeleri gerektiğini, yerli oyuncularla kurulan samimi diyaloğun yabancı oyuncuları da rahatsız ettiğini ifade etti. Elano geldiğinden beri kimsenin onunla ilgilenmediğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, Brezilyalı futbolcunun uyum sorununu aşamadığını ve bu yüzden mutsuz olduğu bilgisini verdi.


Sakat Keita döndü

Sakat olduğu için G.Saray'ın A.Gücü ile oynadığı maçta forma giyemeyen Abdülkader Keita, Milli Takım kampı için gittiği Fransa'dan döndü. Fildişi Milli Takımı sağlık heyetinin kontrolünden geçen yıldız futbolcu, aday kadrodan çıkarıldı. Tedavisine İstanbul'da devam edilecek olan Keita'nın, Trabzonspor'la 18 Ekim'de yapılacak lig maçına yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi. G.Saraylı futbolcu bugün de takımının antrenmanına katılmayarak tedavisini sürdürecek.


Yorgun Aslan tempo düşürdü

G.Saray, 9. haftada Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına bir günlük aranın ardından dün devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde tek idman yapan sarı-kırmızılılar milli oyunculardan yoksun çalıştı. Sakat olan Emre Aşık, Sabri Sarıoğlu, Emre Güngör, Gökhan Zan ve Serkan Çalık da idmanda yer almadı. G.Saray bugünü de tek çalışma yaparak geçirecek.


Gökhan Fener maçına yetişiyor

Sakat olduğu için uzun bir süredir formasından uzak kalan Gökhan Zan'ın durumunun her geçen gün iyiye gittiği, ligin 10. haftasında oynanacak F.Bahçe derbisinde oynamasının beklendiği ifade edildi. Rijkaard'ın kondisyoner yönetiminde takımdan ayrı olarak çalışan milli futbolcuyu riske etmemek için Trabzonspor maçında oynatmayı düşünmediği belirtildi./yeni şafak