Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in adının telekulak skandalından sonra Bochum Savcılığı'nın yasa dışı bahis ve şike soruşturmasına karıştığı iddiası ortaya atıldı.

Telefon dinlettiği iddiasıyla iki hafta önce gözaltına alınan ve bir gün sonra serbest bırakılan Rıdvan Dilmen'in Bochum Savcılığı'nın teknik takibine yakalandığı öne sürüldü. Rıdvan Dilmen'in Hakan Korkmaz ile yaptığı telefon görüşmesine ait olduğu öne sürülen diyalogları arasında "Rize maçında yattık. Bana yüzde yüz dediniz ama olmadı. Bizim Ercan ve Ersin de başımı yiyorlar. Onlar da biliyorsun bu maçlara banko oynamışlardı. Abdülkadir Bey'i ara, çok kızdığımı söyle; haftaya bu işi telafi etsin" ifadeleri bulunuyor. Hakan Korkmaz da "Abi merak etme sen. Biz bunu telafi ederiz. Abdülkadir Abi hiçkimseye yamukluk yapmamıştır şimdiye kadar" yanıtlarını veriyor. Dün NTV'de "Yüzdeyüz Futbol" programında sözlerine bu iddialarla ilgili olarak bir açıklama yaparak başlayan Dilmen, "Ben 48 yaşındayım. İki tane çocuğum var. Annem var hayatta. Bu yaşıma kadar haram yemedim, günahımla sevabımla milli takımlarda oynadım. Tek lokma haram yemedim. Annemden böyle gördüm. Beni devletimizin polisi ve savcısı aramadı. Pazartesi Sarıyer'deki Sayın Savcı'ya bu kağıdı alıp gideceğim" diye konuştu.


İFTİRA ATMASINLAR

Hakkındaki iddiaları yazan gazetecileri de seslenen Rıdvan, "Gazeteci arkadaşlar da Pazartesi 11:00'de oraya gelsin. Hakkımdaki iddiaların yer aldığı bu kağıtları ceplerinde gezdirip kahvehanelerde konuşmasınlar. Benim çocuklarım okula gidemiyor. Ayıp, iftira atmayın. Ben burada kendi kendimi ihbar ediyorum. Beni üzmeyin, annemi üzmeyin" ifadelerini kullandı.

Yenişafak