Ridley Scott özüne dönüyor!
Usta yönetmen Ridley Scott 'Blade Runner'dan bu yana ilk bilimkurgusuyla yeniden sinemaseverlerin karşısında.

Twentieth Century Fox, Ridley Scott'ın yöneteceği 'Prometheus"un 9 Mart 2012"de vizyona gireceğini açıkladı.

Senaryonun ilk aşaması Jon Spaihts tarafından Scott"ın fikrinden yola çıakrak yazıldı. 'Lost'un senaristlerinden Damon Lindelof ve Scott senaryo üzerinde beraber çalışmaya devam ediyorlar.

Scott filmin anahatlarını ve oluşumunu şöyle dile getirdi; ''Bu projenin başlangıç noktası 'Alien' olsa da yaratım süreci yepyeni, geniş bir mitoloji ve evrene dayanıyor, orijinal hikaye de burada geçiyor. Sinemaseverler 'Alien"ın DNA"sının izlerini bulacak olsalar da, diyebiliriz ki filmin ana fikri oldukça özgün, geniş ve kışkırtıcı. Aradığım o tek hikayeyi bulduğum için daha mutlu olamazdım, ve sonunda çok sevdiğim bu türe geri döndüğüm için.''

Filmin başrolleri kesinleşen ilk yıldız Noomi Rapace oldu. 'The Girl With a Dragon Tattoo' filminde Lisbeth Salander rolünü canlandıran Rapace, Time Magazine tarafından 2010'un En İyi Performansı seçilmişti. Diğer oyuncuların da yakında açıklanacağı belirtildi.

Son olarak 'Robin Hood'u çeken Ridley Scott, bugüne kadar 'Alien', 'Blade Runner', 'Thelma ve Louise', 'Gladyatör' gibi çok önemli filmlere imza attı.