GALATASARAY-Fenerbahçe derbisinde iki takım futbolcuları arasında yaşanan çirkin olaylar Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu"na da harekete geçirdi. Mahmut Özgener başkanlığında dün İstanbul Mövenpick Otel"de toplanan yönetim kurulu, bu tür olayların tekrarlanmaması için gereken her şeyin yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Özgener, "Ülke gündemine bomba gibi düşen bu talihsiz olayları Türk futbolu adına bir dönüm noktası olarak görüp, sporun evrensel değerleri ile bezenmiş bir futbol iklimi yaratmak için son derece önemli tedbirler almayı kararlaştırdık" dedi. Derbi maçın tüm görüntü ve belgelerinin federasyonun Hukuk kurulları tarafından incelendiğini ve kamuoyu vicdanını rahatlatacak şekilde gereğinin yapılacağını ifade eden Özgener, "Böyle bir olayın bir kez daha tekrar etmemesi için almayı planladığımız ilave tedbir ve kararları önümüzdeki günler içinde tüm kamuoyu ile paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Bu sorunu tek başına federasyonun çözmesinin mümkün olmadığının altını çizen Özgener, "Türkiye Futbol Federasyonu"nun görev ve işleyişi ile ilgili TBMM Genel Kurulu"nda bekleyen tasarının yasalaşması ve hali hazırda uygulanması pek mümkün olmayan "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi" yasası yerine, federasyonumuzun görüş ve önerileri de alınarak oluşturulacak yeni bir "Sporda şiddet" yasasının hızla Türkiye Büyük Millet Meclisi"nden geçmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Futbolumuza gölge düşürmeyin

Bazı kulüp yöneticilerinin Futbol Federasyonu aleyhindeki açıklamalarını da değerlendiren Özgener, Türkiye"nin dış dünyada futbol aracılığıyla olumlu algılar yarattığını ifade ederek, "Hal böyle iken futbol ailesini oluşturan hiçbir kurum veya kişinin bu algıya leke düşürecek tutum ve davranışlarda bulunmaya hakkı yoktur" dedi. Federasyon olarak ülkenin dışa açılan bu parlak yüzünü korumaya kararlı olduklarını vurgulayan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görev bilinci içerisinde, ülke futbolunun çağdaş bir yönetim anlayışı içerisinde oynanabilmesi için gerekli tüm önlemleri alma konusunda son derece kararlı davranacağız. Sporun evrensel değerlerine yakışmayacak biçimde tamamen asılsız ve ispatı olmayan mesnetsiz komplo teorileri üreterek kamuoyunu gerilim politikaları ile yönlendirme gayreti içerisinde olan yöneticilerin yaratmaya çalıştıkları politikaların sonuçlarını tüm kamuoyu üzüntü ve ibretle izlemektedir. Bugüne kadar Türk futboluna zarar vermek dışında en ufak bir etkisi olmadığı görülen bu tür eskimiş ve çağın gerisinde kalmış yaklaşımların, ülke sporuna önderlik etmekte olan futbolumuza verdiği zararları ortadan kaldırmak federasyonumuzun görevidir. Biz, tüm paydaşlarının ve kamuoyunun güven duyduğu bir federasyonu hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Son olarak altını çizerek belirtmek isterim ki, federasyonumuz bugüne kadar, tüm camianın güven duyduğu, futbol ailesini oluşturan tüm kişi ve kuruluşlara karşı eşit uzaklıkta bir kurum olma felsefesini özenle sürdürmüştür ve bu vazgeçilmez ilkesini görev süresinin sonuna kadar büyük bir inançla sürdürmeye devam edecektir."

Hürriyet