Fulya’da bir rezidansta işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi olayına karışan sanıklar Hasan Heybetli, İsmail Onur Özbizerdik ve Bülent Zara’nın yargılandığı davanın 13. duruşmasında savcı esas hakkındaki mütaalasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanık Onur Özbizerdik ve tutuksuz sanık Bülent Zara’nın delil yetersizliğinden beraatlarını isterken, diğer tutuklu sanık Hasan Heybetli’nin ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

"HUSUMET YOK" 

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hasan Heybetli ve Onur Özbizerdik ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Bülent Zara ise duruşmaya gelmedi. Duruşma Savcısı Orhan Erbay, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı Erbay mütalaada cinayetin oluş biçimini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Sanık savunmalarına, tanık beyanlarına, Adli Tıp, otopsi ve ekspertiz raporlarına bakıldığında maktul Edremit’in tasarlanarak öldürüldüğüne dair delil bulunmadığına dikkat çeken Savcı Erbay, maktul Edremit’in öldürülmesini gerektirir sanıklarla arasında bir husumetin olmadığını ifade etti. 

"OLAY SPONTANE GELİŞTİ" 

Olayın, alkol ve uyuşturucu alımı sırasında karşılıklı söylenen hakaret içerikli sözler nedeniyle aniden spontane geliştiğini anlatan Savcı Erbay, maktul Edremit’e Simit Wesson marka tek bir silahla ateş edildiğini hatırlattı. Savcı, olay yerinde bulunan 3 sanığın silahı elden ele dolaştırarak maktule sırayla ateş etmelerinin hayatın olağan akışına uygun olmadığını dile getirdi. 

"HEYBETLİ’NİN SAVUNMASI İNANDIRICI DEĞİL" 

Sanıklar Onur Özbizerdik ve Bülent Zara’nın yargılama sırasında istikrarlı bir şekilde maktulü Hasan Heybetli’nin öldürdüğünü söylediklerini ifade eden Savcı Erbay mütaalasında, otel giriş kameralarının incelenmesinde sanık Hasan Heybetli’nin belinde şüpheli bir cisimin tespit edildiğini hatırlattı. Heybetli’ye yöneltilen ‘Belinizdeki cisim nedir?’ sorusuna önce gözlük, sonra cüzdan veya çakmak olduğunu söyleyerek çelişkili cevaplar verdiğini belirten Savcı Erbay, Heybetli’nin ‘Ben dışarıya çıktıktan sonra maktüle ateş edildi’ savunmasının da inandırıcı olmadığını vurguladı. 

HEYBETLİ’YE MÜEBBET HAPİS İSTEMİ 

Savcı Erbay esas hakkındaki mütaalasında, sanık Hasan Heybetli’nin aldığı alkol ve kokainin etkisiyle kendisine hakaret eden maktüle ateş ederek öldürdüğünün anlaşıldığını ifade etti. Savcı, Heybetli’nin ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

ÖZBİZERDİK VE ZARA’YA BERAAT TALEBİ 

Diğer sanıklar Onur Özbizerdik ve Bülent Zara’nın olayı kaçmadan polise bildirmeleri gerekse de kaçmalarının suça iştirak anlamına gelmediğini dile getiren Savcı Erbay, sanıklar Özbizerdik ve Zara’nın suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delilin olmadığını söyleyerek beraatlarini istedi. Savcı Erbay ayrıca tutuklu sanık Onur Özbizerdik’in tahliyesini istedi. Savcı’nın tahliye istemini reddeden heyet, duruşmayı sanık ve avukatların son savunmalarını hazırlamaları için ileri bir tarihe erteledi. 

İDDİANAMEDEN 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca, 22 Haziran 2009’da meydana gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, İsmail Onur Özbizerdik, Hasan Heybetli ve Bülent Zara’nın "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. (dha)