ABD'deki kritik davada Reza Zarrab'ın başsavcılıkla işbirliği yapması sonrasında davanın tek sanığı durumuna düşen Halkbank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın pazartesi tanık kürsüsüne çıkacağı belirtildi.

Bu gelişme Zarrab'ın savcılarla işbirliği yapma ve tanık kürsüsüne çıkma kararından sonra en önemli gelişme olacak. ABD'de 27 Mart günü FBI tarafından tutuklandığında sorulara cevap vermeyen ve işbirliği yapmayacağını kaydeden Atilla, 3 haftadır devam eden jürili duruşmaların son günlerinde önce avukatlarının daha sonra da çapraz sorgulamada savcı yardımcılarının sorularını çevaplandıracak.

ABD'deki yüksek profilli davalarda pek az rastlanan bu tür gelişmelerde savunma ya davayı kazanamayacağına inandığı zaman son çare ya da sanığın kendi ısrarı sayesinde tanık olarak dinlenilmesini tercih olarak kullanıyor.

Duruşmaların süpriz tanığı olan 17 Aralık operasyon koordinatörü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın ifadelerinde Hakan Atilla'ya karşı somut deliller sunamadığı halde, sadece Atilla'nın yargılandığı duruşmadaki ifadelerinde aşırı önyargılı beyanlarda bulunduğu gerkçesiyle avukatlar mahkemeye hatalı yargılama itirazında bulunmuştu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.