MediaCat'in haberine göre, Reklam sektöründeki bilimsel data ihtiyacını karşılamak ve Televizyon kanallarındaki reklam yatırımlarının verimliliğini ölçmek amacı ile 1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren TİAK, 2010 yılı sonunda sözleşme süresi sona erecek Televizyon İzleme Araştırmaları konusunda ihaleye çıkılmasına karar vermişti. 2011 yılı başından itibaren söz konusu araştırmayı yapacak yeni şirketi tespit etmek üzere açılan ihaleye AGB Nielsen Media Research, Estima/Mediametrie, GfK Türkiye ve TNS Piyasa Araştırma Şirketi katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde en az 5 yıldır TV İzleme Ölçümlerini yürüten bu firmalar tüm birikimlerini ve teknolojik altyapılarını ortaya koyarak Türk İletişim Sektörüne en gelişmiş ve en sağlıklı ölçüm hizmeti verebilmek için birbirleri ile yarıştılar.


Reklam Ajansları, Reklamveren ve TV Kanalları temsilcilerinden oluşan TİAK 2 tüm gün katılımcı firmaları dinleyip sorularını yöneltti ve 2.günün sonunda TNS Piyasa Araştırma Şirketi ile çalışmaya karar verdi.

2011 yılında başlayacak yeni dönemde kentsel Türkiye'yi temsil edecek hane sayısı 2.500'den 3.500'e çıkıyor ve tüm ölçüm sistemi digital oluyor.

TIAK Başkanı Ömer Kayalıoğlu yaptığı açıklamada "Bugüne kadar TV ölçümleri konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biriyle çalıştıklarını, 2011 itibariyle de çalışmalara dünyanın önde gelen başka bir firması ile devam edeceklerini" belirterek sektör için hayırlı olmasını diledi.

TNS'NİN ŞİRKET PROFİLİ


TNS Piyasa Araştırma Danışmanlık ve Ticaret A.Ş.


Yöneticiler:


Arzu Kumar, Gülen Atakbek Guigaz, İnci Samimi, Serpil Erten Önder Dişli, Çiğdem Ortalan, Murat Kutlu, Ogün Doğan Akyol


Firma Tipi: Araştırma & Danışmanlık


Üye İsimleri:


Ayşıl And, Serpil Erten, Arzu Kumar, Gülen Atakbek Guigaz, İnci Samimi, Çiğdem Ortalan, Zeynep El,Banu Tınıç,Ayşegül Farsakoğlu, Ogün Doğan Akyol


Şirket Profili


PİAR Araştırma 1975 yılında kurulmuş Türkiye'nin ilk araştırma şirketlerinden biridir. PİAR, sektörde herzaman yeniliklere öncülük etmiş, Türkiye'de Araştırma Sektörünü ilerletmeyi ve geliştirmeyi ilke edinmiştir. İlk Uluslararası Temsilcilik(Gallup International Association), ilk Siyasi Araştırma, ilk Bankacılık Sektör Araştırması, ilk Omnibus Araştırması, ilk Medya Araştırması, ilk Veri Tabanı Araştırma uygulaması ve ilk Uluslararası Markalı Ürünlerin Türkiye pazarı ile tanıştırılması Piar'ın araştırma pazarına sunduğu ilk'ler arasında yer almaktadır. 1994-2000 yılları arasında PİAR, dünyanın önde gelen araştırma gruplarından biri olan TNS'in modelli çözümlerinin Türkiye lisansörü olmuş, ek olarak 1997 yılından beri devam eden "Türkiye Basın İzleme Araştırması"nı da yine bu yakın ilişkinin bir sonucu olarak PİAR-TNS konsorsiyumu yapmaya hak kazanmıştır. TNS Piar, 2000 yılından bu yana 80 ülkede 15.000'den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren TNS grubuna ait bir kurum olarak özellikle tüketici, finans, teknoloji, sağlık, otomotiv, medya, perakende sektörlerinde ve sosyal siyasi araştırmalarda uzmanlaşmış ekipleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir. TNS grubu, 29 Ekim 2008 tarihinde sonuçlanmış bir anlaşma çerçevesinde WPP'nin bilgi, içgörü ve danışmanlık bölümü olan Kantar Grubun bir parçası olmuştur. Kantar, dünyanın en büyük pazar araştırma ve stratejik danışmanlık gruplarından biridir. TNS de dahil olmak üzere, 20'den fazla şirketin farklı uzmanlıklarını birleştiren Kantar Grubu, dünya çapındaki iş çevrelerine üstün nitelikli, güçlü ve aksiyona çevrilebilecek stratejik öneriler sunmayı hedeflemektedir. Kantar Grubun 80 ülkedeki 26.500 çalışanı araştırma-danışmanlık alanında müşterilerine pazarlamanın her alanında yol göstermektedir. Kantar Grubu, Fortune Top 500 şirketlerinin yarısından fazlasının stratejik iş ortağıdır. TNS Piar'ın sloganı "iş dünyasının altıncı hissi (the sixth sense of business)", TNS Piar'ın, bilgiyi rakamların ötesine, satır aralarının dışına, trendlerin ve bilinenin ilerisine taşıyabilmesini, ileri görüşlülüğünü, bilgeliğini, esnekliğini ve uzmanlığını simgeliyor. TNS Piar hedeflerini, müşterilerinin içinde bulundukları dünyalarını anlamada en iyi olmak, tehditlerini ve fırsatlarını en önce farketmek, gelecekleri ile ilgili en geniş pencereyi açmak olarak belirliyor. Sunduğu hizmetlere ve müşterileri ile ilişkilerine belirgin, atak, yaratıcı, yenilikçi ve farklı bir düşünce yapısı ile bakan TNS Piar, "bilgi danışmanlığı" rolünü gün geçtikçe daha fazla benimsediğinin altını çiziyor.

TIAK Başkanı Ömer Kayalıoğlu yaptığı açıklamada "Bugüne kadar TV ölçümleri konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biriyle çalıştıklarını, 2011 itibariyle de çalışmalara dünyanın önde gelen başka bir firması ile devam edeceklerini" belirterek sektör için hayırlı olmasını diledi./yeni şafak