Brezilya'nın Amazonas eyaletindeki Manaus şehrinde yaşayan eski bir polis, popüler bir televizyon yıldızı ve politikacı Wallace Souza, 1989'den bu yana Canal Lıvre isimli bir suç programını sunuyordu.

Program, suç mahalline defalarca polislerden bile erken ulaşarak ve kurbanların korkunç görüntülerini yayınlayarak büyük ün yaptı.

Ancak geçen ekim ayında Souza'nın bir güvenlik görevlisinin 9 ayrı cinayet suçuyla tutuklanması işleri değiştirdi.
Çünkü güvenlik görevlisinin öldürdüğü kurbanlardan biri patronunun programında yayınlanan cinayetlerden biriydi.

Brezilya polisi programda yayınlanan en 5 cinayetin souza'nın emriyle gerçekleştirilmiş olabileceğini ortaya koydu.

İddiaya göre Souza, cinayet emri veriyor, emir yerine getirildikten sonra çekim ekibini cinayetin işlendiği yere gönderiyor ve programı için kimsenin ulaşamayacağı görüntüler alıyordu.

50 yaşındaki Souza'nın uyuşturucu kaçakçılığı da yaptığı öne sürülüyor. Buna göre souza, cinayetleri hem rakiplerini ortadan kaldırmak için hem de reytinglerini artırmak için kullanıyordu.

Polis Souza'nın evinde yaptığı aramalarda nakit olarak 100 bin Euro ve birçok silah ele geçirdi. Soruşturma çerçevesinde Souza'nın oğlu ve yüksek görevlerdeki birçok polis memuru dahil 20 kişi tutuklandı. Ancak hakkında uyuşturucu kaçakçılığı, ölüm emri verme, organize suç örtügü kurma ve yasadışı silah bulundurma suçlamaları bulunan Souza, dokunulmazlığı sayesinde oğluyla aynı kaderi paylaşmaktan kurtuldu. Ülkede gündeme bomba gibi oturan tutuklamaların ardından Souza'nın avukatı ise bunun politik bir karalama kampanyası olduğu iddia etti. Souza, her gün yayınlanan programında izleyicilerine sık sık "Manaus, bu suç dalgasına daha fazla dayanamaz. Bugünlerde herkes birbirini öldürüyor" diyordu.
Vatan