Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve M. Cahit Kaya, İl Genel Meclisine verdikleri önergede Didim"in en eski mahallesi olan ve Sit alanı ilan edilen Hisar Mahallesi"yle ilgili yapılacak restorasyon çalışmaları İl Genel Meclisine taşıdı.
İl Genel Meclisine verilen önergenin içeriğine değinen Didim İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz, “Didim İlçemiz tarihi ve kültür kenti kapsamında değerlendirilmektedir. Ayrıca her yıl Kuşadası-Söke ve Didim ile birlikte Meandros Festivali düzenlenmektedir.

Didim"in tarihi ve kültür mirası Apollon Mabedinin olduğu Hisar Mahallesi 1950 "li yıllarda meydana gelen deprem ile binaları kullanılmaz haldedir. Her yıl Apollon mabedine binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Apollon mabedinin etrafı 1.,2. ve 3. derece sit alanı ve koruma altına alındığından hiçbir inşaat yapılamamaktadır. Bu bölgeye gelen insanların hem bu çirkin görüntüleri görmemesi hem de bölgeye turizm geliri katkısını arttırmak için bu yıkık binaların eski özüne uygun olarak restorasyonlarının yapılması için AB ve AR-GE fonundan hibe alınabilmesi için proje üretilmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın yapılabilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim” şeklinde bir önergemiz oldu” şeklinde konuştu.

Didim İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz da, bu önergeyi Meclisin kabul ettiğini ve Didim Belediyesinde de katkı alarak burada çalışma yapılabilmesini sağlamaya çalışacaklarını belirtti.