''Yedi Rengin Işığı Sanat Oluşumu'' tarafından ''Türkiye'de Ressamlar Buluşması Karma Resim Sergisi'' açıldı.

Ankara TCDD Sanat Galerisinde serginin açılışını DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakapcin ile Kosova Büyükelçiliği Müsteşarı Güner Ureya birlikte yaptı.

Açılışta konuşan DP Genel Başkanı Zeybek, böyle bir serginin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Sanat olmasaydı hayat o kadar güzel olmazdı'' dedi.

Sanatçıların normal insanların göremediği pek çok şeyi görebileceğini, çok özel insanlar olduklarını belirten Zeybek, ''Sonradan ressam ve şair olunmaz, ressam ve şair doğulur'' dedi.

''Yedi Rengin Işığı Sanat Oluşumu'' Genel Merkez Komite üyesi Işık Çuhacıoğlu da Türkiye'nin 14 ilinden 80 sanatçının katılımyla bir sergi oluşturduklarını, bu sergiye Türkiye'nin dışında Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Gürcistan'dan ressamların da eserleriyle katıldığını kaydetti. Sergi açamayan sanatçılara sergi açma
fırsatının oluşturulması amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Çuhacıoğlu, ressamlar arasında güç birliği sağladıklarını söyledi. Çuhacıoğlu, Anadolu'nun her tarafından el emeği göz nuruyla yapılan eserlerin görülmesi amacıyla oluşturdukları güç birliği çerçevesinde yurt içi ve yurt dışında sergiler açacaklarını anlattı.

Sanatseverler, sergiyi 15 şubata kadar görebilecek.

A.A.