Aynı zamanda bir kurumda işçi olan Gürpınar memleketi Karpuzlu ilçesinden İl Genel Meclisi Üyeliği için adaylık müracaatında bulundu.
Türkiye"nin siyasi liderleri, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Deniz Baykal, Tansu Çiller ve Recep Tayyip Erdoğan"ın yağlı boya tablolarını ve dev posterlerini yapıp kendilerine hediye eden Eşref Gülpınar, kendisine de siyaset bulaştığını ve bundan sonra İl Genel Meclisi üyesi olarak Aydın"a hizmet etmek istediğini söyledi.
Yıllar önce iş bulmak umuduyla geldiği Aydın"da siyasetçilerle sürekli bir arada olduğunu ve bu güne kadar kazandığı bilgi ve birikimiyle memleketi Karpuzlu"ya hizmet etmek istediğini belirten Eşref Gürpınar “Aydın"ın yerel parlamentosunda Karpuzlu ve Aydın arasında köprü olarak ilçeye daha çok hizmet gelmesi anlamında aday olmaya karar verdim. Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu ilçenin turizm değerlerinin de ön plana çıkması için çalışmalar planlıyorum. Alinda gibi tarihe ışık tutmuş bir değere sahip olan Karpuzlu, maalesef bu güne kadar Alinda"nın nimetlerinden çok fazla yararlanamamış. İlk hedefimi Alinda ve Karpuzlu"yu bütünleştirecek çalışmalara imza atmak olacak” dedi.
Karpuzlu ekonomisinin canlanması için ilçeden Milas"a olan bağlantı yolu ile ilgili çalışmaları da olacağını ifade eden Gülpınar, aynı zamanda AK Parti"nin Aydın"daki kurucuları arasında yer aldığını söyledi.
Gürpınar adaylık müracaatını AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanlığı"nda İlçe Başkanı Erdal Yıldız"a teslim etti. Karpuzlu İlçe Başkanı Erdal Yıldız; “Bugüne kadar gelen müracaatları yönetim kurulumuzca değerlendirip il yönetimine sunacağız. İlçe yönetimi olarak bütün aday adayı arkadaşlarımıza partimizi seçtikleri için teşekkür ediyoruz. AK Parti geçtiğimiz dönemde yaptığı hizmetlerin karşılığını sandıkta yine alacak ve Karpuzlu sandıktan daha güçlü çıkacak” sözlerine yer verdi.