Doğan Holding"teki tüm görevlerini bırakan eski CEO Nebil İlseven, Berhan Şimşek"ten boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna dün oturdu.

CHP"de haziranda yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa eden İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek"in yerine Doğan Holding"in CEO"su Nebil İlseven atandı. Nebil İlseven geçen hafta Doğan Holding"teki görevinden ayrılmıştı.

Parti Meclisi"nin yenilendiği olağanüstü kongreyi hazirandaki seçim süreciyle birleştiren Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP"de 34 il başkanı ve 200"e yakın ilçe başkanı istifa etti. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) boşalan il başkanlıklarına atama yapmak için dün toplandı. CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, yaklaşık 34 il başkanının istifa ettiğini belirterek, “Bu süreçte gerçekleşen istifalardan bir tanesi de İstanbul İl Başkanlığı görevini yerine getiren Berhan Şimşek"in istifasıydı. Ondan sonraki süreçte İstanbul bir an önce çalışmalarını ve örgütlenmesini gerçekleştirecek bir sürece başlayacaktır.