Aydın"da Vali Mustafa Malay tarafından Cumhuriyetin 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.
Aydın Polisevi"nde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Vali Mustafa Malay, davetlilerle tek ilgilenip bayramlarını kutladı. Resepsiyona, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Cumhuriyet başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, ADÜ rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyonda Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından konser verildi. Resepsiyon, 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte okumasıyla sona erdi.
Resepsiyonda daveylilerle tek tek ilgilenen Aydın Valisi Mustafa Malay, Cumhuriyet"in kuruluşunun 85. yılı dolayısıyla düzenlenen törenlerin tamamına Aydın halkının gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti"nin bu günlere kolay ulaşmadığını kaydeden Vali Mustafa Malay, özellikle gençlerin tarihi çok iyi bilmesini isteyerek “85. yıl önce Ulu Önder Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet, Atatürk"ün en önemli ve en değerli armağanlarından biridir. Bu topraklar üzerinde yaşayan hiçbir ferdimiz, işgal yıllarını unutmasın. Aydın"da Kurtuluş Savaşı öncesi işgal altındaki illerimizden biriydi. Nitekim 2 yıl Yunan işgalinde kalan ilimizde o zaman yaşanan acıları hiç birimiz unutmadık. Bugün sahip olduğumuz değerlerin kıymetini iyi bilmemiz için tarihimizi de iyi bilmemiz gerekir. Ancak bu yıl Aydın halkımıza bir teşekkür borçluyum. Geçen yıllara oranla halkımız kutlamalar çok büyük ilgi gösterdi. Tüm sokaklarımızı Şanlı Bayrağımız süsledi. Yoğun ilgilerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.