Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen ''1000 Çocuk Korosu'' konserine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun ''TBMM'deki resepsiyona katılmayacak mısınız?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Çocuklarla beraber olmayı istedim. Onların şarkılarını, türkülerini, oyunlarını izleyeceğim. Bugün de Çocuk Bayramı. Dolayısıyla benim burada olmamdan daha doğal ne olabilir'' diye konuştu.

TBMM'deki resepsiyona neden katılmadığına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Oraya arkadaşlarımız katılacaklar. Ben geçen yıl da buraya katılmıştım. Çocuklarla beraber olmayı seviyorum. Umarım sizler de seveceksiniz'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelik bir tavrının olup olmadığı sorusuna da, ''Hayır, öyle bir tavır yok'' yanıtını verdi.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen konserde koroya, şef Dağhan Doğu yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşlik etti. 7-12 yaş arasındaki çocukların yer aldığı koro, marş ve şarkılardan oluşan 13 eser seslendirdi.

Konserden önce, Çankaya Belediyesi Hoy-tur Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.
Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Bugün Meclis'te resepsiyon vardı, sizin bayramınız dolayısıyla. Milletvekilleri bir araya geleceklerdi. Bana sordular, 'Ben çocuklarla bir araya gelmek istiyorum, ben onlarla beraber olmak istiyorum' dedim. O nedenle sizlerle beraberim ve bundan da son derece mutluyum'' dedi.

Etkinliği düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a, öğretmenlere, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası'na ve çocuklarla ailelerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, konser süresince ve sonrasında yanına gelen çocuklarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

AA