Çatak ve İbrahimkavağı Köyü ve İbrahimkavağı Çulhalar Mahallesi’nde yaşayan çalışanlardan Münir Duman ve Salim Yaşar bir basın açıklaması yaparak 9 kişinin istifa ettiğini duyurdu.

Çatak Köyü’nde yaşadığını söyleyen Salim Yaşar, “İşsizdim. Kavşit Köyü kahvesinde bu şirketin işçi alacağını duydum. Olayın olduğu gün dağa çıkarılan işçilerin arasında ben de vardım. Köylüye yapılan muameleden sonra istifa etmeye karar verdim ve olay yerinden yukarıya çıkmadım. Bu olaydan etkilenen dokuz arkadaş istifa ettik” dedi.
Çatak Köyü’nde geçen yıl aynı aileden 3 kişinin cinayete kurban gittiğini ve bu acılı günlerinde komşuları İbrahimkavağı Köyü halkının kendileri ile birlikte ağladığını belirten Yaşar, “Ben olayın bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. O gün oraya çıkarken yaşanılanlardan anladım ki şirkete işçi değil, direnen İbrahimkavağı Köyü halkının direncini kıracak komşu köy halkı lazımmış. Zaten oraya çıkan arkadaşlarımızın çalışmadan boş boş dolanıp gelmeleri bunun en önemli göstergesi” diye konuştu.
İbrahimkavağı’nda yaşayan Münir Duman ise, “Benim akrabalarım uzun zamandır CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın yanında çalışıyor. İşi bana onlar ayarladı. Ama bir tarafta köylülerim, halalarım, teyzelerim, dayılarım, amcalarım, arkadaşlarım acı çekerken benim ekmek temin etmeme vicdanım müsaade etmedi, istifa ettim” şeklinde konuştu.
Salim Yaşar ve Münir Duman’ın verdiği bilgilere göre istifa eden 9 işçinin isimleri şunlar: Münir Duman, Salim Yaşar, Murat Duman, Mehmet Gökdemir, Mehmet Memiş, Birol Memiş, Tayfun Uyar, Hakan Gökdemir, ve Mustafa Kaytan.