Özellikle tasarım konusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Renault, elektrikli yeni modeli Kangoo Z.E. konsepti ile ticari modellerinde büyük değişimler yaşanacağının sinyallerini veriyor.

Renault konsept tasarımı Kangoo Z.E. ile karşınızda

Piyasaya sunduğu araçları ile geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Renault elektrikli araç çalışmalarını özellikle ticari modelleri üzerinde sürdürüyor. Firma şu an Z.E. ailesi ile 270 kilometrelik menzil mesafesini kullanıcılarına sunuyor. Yeni konsept tasarımı ile firmanın gelecekte kullanıcılara sunacağı modelin menzil mesafesinin ne kadar olacağı konusunda firma bir açıklama yapmazken Kangoo Z.E. konsept tasarımı ile 2020 vizyonu kapsamında kullanıcıları büyük değişimlerin beklediğini söylemek mümkün.

Firma yeni konsepti Kangoo Z.E. ile ilgili modelin teknik özellikleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapmazken, tasarımda modelin oldukça sportif bir havaya kavuştuğu ve gövde renginin çok hoş göründüğü gözlerden kaçmıyor.

Firmaya ait Megane ve Talisman modellerinin ön bölümlerinde yer alan C formlu bir LED tasarım yer alırken bu tasarıma marka logosu da eşlik ediyor. Konsept modelin arka bölümü ön bölüme göre daha sade bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

Renault'un yeni konsepti piyasaya ne zaman çıkacak?

Renault tarafından konsept model olarak otomobil dünyasına tanıtılan Kangoo Z.E. modeli için seri üretim sürecinin ne zaman başlayacağıyla ilgili firma herhangi bir açıklama yapmazken, elektrikli Kangoo modelinin üretim sürecinin Fransa'da başlayacağı belirtildi.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU