Markanın en küçük modeli olacak Renault EZ-Pod otonom sürüş teknolojisini kullanarak taşımacılık yapacak.

Renault EZ-Pod sürücüsüz taşımacılık yapacak

Son zamanlarda otomobil dünyasında sıkça dile getirilen konuların başında otonom sürüş geliyor. Bu konuyla ilgili olarak şirketler tarafından konsept tasarım tanıtımı yapılan araçlar özellikle otonom sürüş özelliğine sahip olabilecek şekilde tanıtılıyor. Özellikle otonom sürüş fikriyle birlikte araçların kokpit kısmında büyük değişimler yaşanacağı ve sürüş hakimiyetinin tamamen otomobilin kontrolünde olacağı belirtiliyor.

Son dönemlerde tanıtımı yapılan konsept otomobiller hem dış hem de iç tasarımlarıyla adeta bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan uzay araçlarını anımsatıyor. Gelecekte karşımıza çıkma ihtimali yüksek olan bu araçlardan biride Renault tarafından tasarlanan EZ-Pod modeli. Marka tarafından tanıtılan ve sürücüsüz taşımacılık fikri üzerine tasarlanan araç boyutlarıyla ilgi çekici görünüyor. Tamamen otonom olarak kullanılabileceği belirtilen şirketin en küçük üyesi olma özelliğini taşıyacak Renault EZ-Pod modeli özellikle şehir içi ulaşım konusunda ilginç bir deneyim yaşatabilir.

Renault, EZ-Pod ismiyle tasarladığı otonom özellikli aracının kısa mesafelerde gerçekleştirilecek her türlü ulaşım ihtiyacını karşılamak adına geliştirildiğini belirtilirken, kısa olması sayesinde park sorunu yaşatmayacak aracın sadece insan taşımacılığı konusu düşünülerek tasarlanmadığı, ihtiyaç doğrultusunda farklı alanlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Ez-Pod teknik detayları

İhtiyaçlar doğrultusunda kargo veya özel bir teslimat aracına dönüştürülebileceği belirtilen Renault EZ-Pod modelinin geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmesi beklenirken, aracın dışında otonom sürüşün gerçekleştirilebilmesi için lidar, radar, kamera ve GPS gibi donanımlar yer alıyor. Kokpit bölümünde iki adet ekranın yer alacağı belirtilen modelde bu ekranlar sayesinde sürüşle ilgili bilgiler elde edilebilecek. Şuanda menzil değerleri ve diğer teknik özellikleri hakkında bilgi verilmeyen aracın piyasaya ne zaman sunulacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU