AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat der ki: Fırat, Anayasa"nın 10. ve 42. maddelerinin değiştirilerek yüksek öğretimde türbanın önünü açan düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde buna uymayan rektör dahil tüm yöneticilerin cezalandırılması için TCK"ya yeni bir madde eklenmesi gerektiğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Anayasa"nın “Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması” başlıklı 14. maddesinin ikinci fıkrasına dayanarak Türk Ceza Kanunu"nda değişiklik yapılmasını önerince AKP"de yeni bir tartışma başladı. Bu yolla başı açıkların güvencede olabileceğini savunan Ergün"e en büyük destek Fırat"tan geldi. Fırat, aynı maddeye dayanarak, Anayasa"da getirilen giyim özgürlüğüne uymayan rektörlerin de cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar Anayasa"da ifade edilen bu müeyyidelerin yasa ile tanımlanmadığını kaydeden Fırat, “Bu büyük bir noksanlık. Türk Ceza Kanunu"nda bu yönde bir değişiklik olabilir demiyorum, olmak zorundadır diyorum” diye konuştu. AKP"li Fırat, Anayasa değişikliğinin yasalaşmasından sonra YÖK Yasası"nın Ek 17. maddesinde yapılacak düzenlemeye içinden çıkılmaz hale gelebilir gerekçesiyle “Üniversiteye çarşaf, burka, peçe, bikini ile girilemez” ifadesinin konmasının da kanun tekniği açısından uygun olmadığını söyledi.