Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının  açıklanmasının ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, farklı şehirlerden  otobüslerle Burdur'a gelen öğrenci ve ailelerini sabahın erken saatlerinde  otogarda karşılayarak onlarla bir süre sohbet etti.

Otogarda kurulan stant alanında Rektör Korkmaz'dan üniversite ve kent  hakkında bilgi alan öğrenci ve aileleri daha sonra üniversiteye ait otobüslerle  kampüse ücretsiz götürüldü. Korkmaz, yeni öğrencileri ve ailelerini makamında  ağırlayarak kahvaltı yaptı.

Prof. Dr. Korkmaz, karşılamanın ardından gazetecilere yaptığı  açıklamada, Türkiye'nin birçok ilinden Burdur'a üniversite okumak için gelen  öğrencilerin olduğunu söyledi. Kayıt döneminde yeni öğrencilerle buluşmanın  heyecanını yaşadıklarını ifade eden Korkmaz, kentte gelen öğrencileri 4 yıldır  otogarda karşıladıklarını bildirdi.

Korkmaz, karşılama programının öğrenci ve ailelerinde büyük  memnuniyetle oluşturduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak öğrencileri sadece eğitim  öğretim ilişkisi içinde bulunduğumuz bireyler olarak görmüyoruz. Ülkemizin  varlığını, birliğini ve bağımsızlığını bu gençlere emanet edeceğiz. Bu anlamda  bizim onlara davranışımız bir tür hayat eğitiminin parçası. Misafirperverliğimizi  ve vatana hizmet aşkının onlarda da oluşmasını temin etmeye çalışıyoruz. Bu  nedenle bu uygulamayı devam ettireceğiz."

Korkmaz bu yıl ilk yerleştirmelerde 9 binlik kontenjanlarının  yüzde  80'inden fazlasının dolduğunu ve toplam öğrenci sayılarının ise yaklaşık 35 bine  ulaşacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

İzmir'den gelen öğrenci velisi Emine Dağtekin de karşılamadan memnun  kaldıklarını belirterek "Biz sabah saat 4'te indik buraya. Karşımızda  hocalarımızı görünce çok şaşırdık. Çok güzel bir hizmet, bu karşılama bizlerde  okula karşı bir sıcaklık yarattı." dedi.

Grafik Tasarım Bölümünü kazanan öğrenci Büşra Kayar ise "Gayet güzel  bir karşılamaydı hiç beklemiyordum. Okulu bulabilecek miyiz diye tedirgindim. Bu  sıcak karşılama bizim için iyi oldu." diye konuştu.

Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için gelen  öğrenciler de otogarda Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Büyükşehir Belediye  Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin  Çiçek ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından karşılandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında  yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl bu etkinliğin düzenlendiğini  söyledi.

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten Çiçek "Buradaki hayat  öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek. Buradaki başarınız hayatınızdaki  başarınızın temeli olacaktır. Muğla'nın geleneksel kültür ve adetlerine bağlı  olarak sizlerin sıcak bir karşılamayla üniversite hayatına merhaba demenizi  istedik." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi'nin çok eski bir üniversite olmamasına rağmen kısa zamanda isminden  söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite haline geldiğini kaydetti. Muğla'nın bir  üniversite kenti olduğuna vurgu yapan Gürün, öğrencilerin kentte gönül  rahatlığıyla öğrenimlerini sürdürebileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Rektör Çiçek ve protokol üyeleri öğrenciler ve  ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti.

Otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi alan öğrenci ve  ailelere daha sonra kendilerini bekleyen üniversite ve emniyete ait otobüslerle  ücretsiz olarak kampüse götürüldü.