Görev süresi 6 Ağustos"ta dolacak olan 21 rektörün yerine getirilecek rektörlerin isimleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bugün saat 16.30"da açıklanacak. Gül, Ankara Üniversitesi"ne Prof. Dr. Erkan İbiş"i, Gazi Üniversitesi"ne Prof. Dr. Rıza Ayhan"ı, ODTÜ"ye Prof. Dr. Ahmet Acar"ı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi"ne ise Prof. Dr. Hasan Murat Aydın"ı rektör atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından kendisine gönderilen 63 rektör adayı profesör arasından 21 rektörün atamasını yaptı. Cumhurbaşkanlığı"nın, bugün saat 16.30"da ataması yapılan rektörleri açıklayacağı öğrenildi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ"NDE REKTÖR PROF. DR. İBİŞ OLDU

ANKA"nın edindiği bilgiye göre, Ankara Üniversite rektörlüğüne Prof. Dr. Erkan İbiş getirildi. Prof. Dr. İbiş, 2000-2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yerine getirmişti. Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan İbiş, 1989-1990 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde Wisconsin Üniversitesi Milwaukee Eğitim Hastanesinde Nükleer Tıp ve Tıbbi Fizik birimlerinde araştırmacı olarak çalıştı. Prof. Dr. İbiş"in 34"ü yurt dışı, 23"ü yurtiçi dergilerde olmak üzere 100"ün üzerinde basılı bilimsel bildiri ve yayını bulunuyor. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Genel Yönetici Yardımcılığı görevini yürüten İbiş, 1996 yılında Hastaneye Genel Yönetici ve Başhekimliği görevine atanmıştı. 1998-1999 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yerine getiren İbiş, 2003-2005 yıllarında ise Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı görevini yerine getirdi.

ODTÜ"DE REKTÖR PROF. DR. ACAR OLDU

Cumhurbaşkanı Gül, ODTÜ"de ise rektör yardımcısı olan ve üniversitede yapılan seçimlerde de en yüksek oyu alan Prof. Dr. Ahmet Acar"ı rektör olarak atadı. Acar"ın ismi Cumhurbaşkanlığı"na YÖK tarafından da birinci sırada gitmişti. Prof. Dr. Acar, ODTÜ İşletme Bölümü Başkanı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi"nde Dekan olarak görev yapmıştı.

GAZİ"DE PROF. DR. AYHAN, REKTÖR OLDU

Gazi Üniversitesi"nde ise rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan oldu. Ayhan üniversitede yapılan seçimlerde 732 oy alan Prof. Dr. Kadri Yamaç"tan sonra 384 oyla ikinci sırada yer almıştı. Yamaç"ın ismi YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı"na gönderilmezken, Ayhan"ın ismi ilk sırada gitmişti. Gazi Üniversitesi"nin eski rektörü olan Prof. Dr. Rıza Ayhan, 4 yıl önce yapılan seçimde en fazla oyu almasına karşın 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmamıştı. Prof. Dr. Ayhan, bir süre Merkez Bankası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştı.

ONDOKUZ MAYIS"TA AYDIN DÖNEMİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektörlüğüne ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en fazla oyu alan ve YÖK tarafından kendisine gönderilen listede ilk sırada yeralan Prof. Dr. Hasan Murat Aydın"ı atadı