Ziyaretçilerini çok sıcak karşılayan ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Aydın"ın gelişmesi ve kalkınması için tüm kurum ve kuruluşlarla el birliği içinde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Ülgen, Ali Marmara, Genel Sekreter Çimen Mutlu ve Aydın Ticaret Borsası Labaratuarı Müdürü Ülkü Ülgen"den oluşan Aydın Ticaret Borsası heyeti Rektör Birincioğlu"na "hayırlı olsun" diyerek yeni görevinde başarı dileklerini sundular.
Heyet adına konuşan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası"nın çalışmalarından söz ederek “İlimiz bir tarım şehri. Başta incir olmak üzere, kestane, zeytin pamuk, bir çok sebze ve meyvede Türkiye ve dünyada söz sahibiyiz. Ancak, bize göre üretim bilgi ile birleşemediği sürece çok fazla anlam ifade etmiyor. her şeyin başının bilgi olduğunun farkındayız. Bu nedenle Aydın Ticaret Borsası olarak, ilimizin bilim yuvası Adnan Menderes Üniversitesi ile iş birliğine hazırız. Bu hem ilimizin hem de ülkemizin kalkınmasına öncülük edecektir” dedi.
Üniversitelerin aynı zamanda bulundukları yerde topluma bilgiyi yayma ve bilinçli toplum oluşturma gibi vazifelerinin de bulunduğunu kaydeden ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, en büyük hedeflerinden birinin de bu olduğunu söyledi.
İyi dileklerin sunulduğu ziyarette, Rektör Birincioğlu, “Aydınımızın yararına olan her şey de varız. Aydın sahip olduğu nimetleri bilgi ile birleştirip avantaja dönüştürmelidir” dedi.