ULUDAĞ Üniversitesi Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün türban ile ilgili Anayasa değişikliğini onaylamasına diyecek bir şeyleri olmadığını belirterek, "Fakat bu Anayasa değişikliği şu andaki konumu ile hukuksal olarak türbana bir kolaylık ve önünü açma getirmemiştir. Biz eski düzenleme ile yolumuza devam edeceğiz. Bizim için türban siyasal bir simgedir, üniversitemize giremez" dedi. Prof. Dr. Yurtkuran, ayrıca Türk ordusunun PKK tam olarak bitirilinceye kadar Kuzey Irak'ta kalması ve bir tampon bölge oluşturulması gerektiğini de vurguladı.

ODTÜ Rektörü Prof.Dr.Ural Akbulut Bu maddelerin onaylanması serbestlik getirmiyor. Anayasa"da, "düzenlemenin sınırı yasayla belirlenir" deniyor. YÖK Kanununun ek 17. maddesi değiştirilir ve sınır çizilirse kapılarımızı türbanlı öğrencilere açarız.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ferit Bernay Ek 17. madde çıkmadan uygulama yapmayacağım. Üniversitelerimizin mahkeme kararları doğrultusunda önceden aldığı kararları, hiç kimse çiğneyemez.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Uğur Erdener YÖK yasasında kılık kıyafet şekli düzenlenmezse kimse bizden serbestlik beklemesin.