Kazaya İstanbul İtfaiye Müdür yardımcısı Abdullah Akıncı'nın da içinde bulunduğu bir araç karıştı. Akıncı ve oğlu hafif şekilde yaralandı.

Kaza, O-3 Karayolu Bayrampaşa mevkii Bağcılar yönünde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, aşırı hızlı ve zik-zak yaparak ilerleyen 34 ZM 4207 plakalı bir otomobil, içinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Sabri Orman ve eşi Nurhan Orman'nın bulunduğu 34 AA 020 plakalı makam otomobiline arkadan çarptı. İstanbul İtfaiye Müdür Yardımcısı Abdullah Akıncı'nında içinde bulunduğu bir araç da kaza yapan araçlara arkadan çarparak yan yattı. Yan yatan aracı kimin kullandığı öğrenilemezken, Akıncı'nın oğlu, gelini ve iki torunu da araçta bulunuyordu.

DÜĞÜNDEN DÖNÜYORLARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın çocuklarının Haliç Kongre Merkezi'nde ki düğünlerinden dönen Orman ve Akıncı kaza da hafif şekilde yaralanırken, görgü tanıklarının ifadesine göre kazaya neden olan araç sürücüsünün olay yerinden kaçtı. Kazada Sabri Orman'ın eşi ve Abdullah Akıncı'nın oğlu da hafif şekilde yaralandı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Kazayı görerek duran sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Makam otomobilinin arkasında oturan Sabri Orman ve eşi Nurhan Orman'a ilk müdahale diğer sürücüler tarafından yapılırken olay yerine gelen ambulansla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldüler. Abdullah Akıncı ve oğlu ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, aynı araç içinde bulunan Akıncı'nın gelini ve torunlarının kaza sonrası kısa süreli bir şok yaşadığı gözlendi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol otomobillerin çekilmesinin ardından tekrar ulaşıma açıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, kazaya neden olduğu iddia edilen sürücü aranıyor.

"SÜRÜCÜ KAÇTI"

Görgü tanıklarında Fethi Koç kazaya neden olan aracın zik-zaklar çizerek gittiğini söylerken, "İçimden bu araç kaza yapacak dedim ve ortalığı birbirine kattı." Kazada yaralananların yardımına koştuklarını belirten Koç, sürücünün de o esnada kaçtığını iddia etti.