Ziyarette AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Meclis Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Alp Alpargun, Bülent Gündüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Yılmaz, Hakan Kaya, Kenan Vardar, Mehmet Özgen, Ömer Özkaya, Aykut Biçer, Selim Sır ve Meclis Üyesi Mustafa Vatansever hazır bulundular.
Açılış konuşmasını yapan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Odası olarak tüm kurum ve kuruluşlarla hoşgörü ve uzlaşı içerisinde bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek “ Biz Aydın"ın menfaatlerinin mücadelesini yapıyoruz. Kendimizi de bununla görevli sayıyoruz. Geçen dönemlerde ama Odamız Yönetimi ama ADÜ Yönetimi arasında zaman zaman çatışmalar olsa da aslında bizim gündemimizde çatışma yok. Bizim gibi kurum ve kuruluşlar çatışmak yerine ortak hareket edebilmeli, Aydın"ın menfaatleri doğrultusunda da çalışmalarını sürdürebilmelidirler” dedi.
AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, ise Rektör Prof. Dr. Birincioğlu"na yeni görevinde başarılar dileyerek, “Tüccarın yani reel sektörün temsilcileri ticaret ile uğraşan kişiler olarak hem akademik kadronun hem de öğrenci sayısındaki artışın ekonomimize, sosyal ve kültürel hayatımıza zenginlik getireceğine inanıyoruz. Aydın"da uzmanlaşmış bir üniversite özlemi duyuyoruz.” diye konuştu.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olarak geriye iyi işler bırakmak istediğini dile getiren Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “ Anadolu Üniversitesi deyince akla gelen Açıköğretim Fakültesidir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi deyinde de akla Mühendislik Fakültesi gelir. Ama Adnan Menderes Üniversitesi deyince akla hiç birşey gelmemektedir. Bizim Aydın için belirlediğimiz öncelikli hedeflerimiz var. Bunlardan biri tarım, bu topraklarda 50 yıl sonra da tarım olacaktır. Onun için katma değeri yüksek tarım ürünleri üretimi konusunda uzmanlaşmalıyız. Diğer hedefimiz turizm, Kuşadası bir zamanlar turizmin başkenti idi. Bunun için turizmin alt yapısına yönelik elemanlar yetiştirme konusunda uzmanlaşmalıyız. Bir diğer hedefimiz ise enerji, Aydın ülkemizdeki jeotermal kaynakların %90"ının üzerinde bulunmaktadır. Bunların çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu konuda çalışmalar yapmalıyız. Bir diğer konu ise antik kentlerimiz, çünkü üzerinde 40 tane antik kenti barındıran bir şehir ne Türkiye"de ne de Dünya"da mevcuttur.” dedi.
Rektör Birincioğlu ayrıca Adnan Menderes Üniversitesi"nin gelişiminin Aydınlıların istemesine bağlı olduğunu kaydederek “ Adnan Menderes Üniversitesi sizin, ben de sizin kolaylaştırıcınızım. Ama sizin benden istemeniz gerekiyor ki bende sizin sahipliğinizi göreyim. “diye konuştu.