VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Rektör dersi anlatırken görüntülerden etkilenen bazı öğrenciler bayıldı. Balkan Kongre Merkezi'ndeki akademik yıl açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, yeni eğitim ve öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilere vereceği sembolik dersten örneklemeler, verirken salonda bulunan öğrencilerden bazılarının bayıldığı görüldü. Kendisi Kalp ve Damar Cerrahı olan Prof. Dr. Enver Duran geçmişte yaptığı ameliyatların fotoğraflarını ve bilgilerini salonda bulunan dev ekrana yansıtarak anlatıma başladığı sırada koltuklarda oturan konuklardan bazıları görüntülere, bakamazken bazı öğrencilerde ameliyat görüntülerinden etkilenerek salonda baygınlık geçirdi.

Açık kalp ameliyatı görüntülerine dayanamayan öğrencilerden üçü yanlarında bulunan arkadaşları tarafından ayıltılırken Muhammed Timur isimli birinci sınıf öğrencisi uzun süre arkadaşları tarafından ayıltılamadı. Arkadaşlarının bayılması üzerine yaşanan kısa süreli panikte, Rektör Enver Duran hiç bir şey yokmuş gibi anlatımına devam etti ve "ayaklarını yukarı doğru uzatın, rahat nefes almasını sağlayın" diyerek Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servis sorumlusunu görevlendirerek gereğini yapmasını istedi.

Bir süre yapılan müdahalenin ardından kendine gelen öğrenci salondan çıkartılarak ayrı bir alana götürüldü ve burada tatlı yiyeceklerin ikramı yapıldı. Kan şekerinin düştüğünü ve karnı açken kalp ameliyatı görüntülerine baktığı için fenalaştığını söyleyen genç öğrenci daha sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine ait ambulans ile acil servise kaldırılarak burada müşahede altına alındı.