Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Vergi Dairesi, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanlığının iş birliği ile Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonun"da düzenlenen ödül törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr Şükrü Boylu, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, CHP Aydın Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, iş adamaları ve sanayiciler katıldı.
Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, “Kalkınma öncelikli olarak üretimi bağlıdır. Kamu görevlilerimiz her zaman üreten, vergi veren ve ihracat yapan insanlarımızın yanında olmalıdır. Bürokratlar halkın patronu değil, tabiri caizse hizmetçisi olabilirler. Bizler maaşlarımızı, üretip vergi verenlerin sayesinde alıyoruz. Üretimin önünde yasal olarak noksanlıklar varsa bunlar düzeltilir. Bir devletin yücelmesi ancak vergi yolu ile olur Ülkemizde vergi kaçakçılığı çok fazla bunu hepimiz biliyoruz. Ben bugün burada ülke ve Aydın ekonomisine katkılarından dolayı tüm ödül alan mükelleflerimizi kutlayıp onlara teşekkür ediyorum. Tüm dünya"da olduğu gibi ülkemizde de ekonomik kriz var. Ama biz böyle günleri çok gördük İsrafla mücadeleyi hiç elden bırakmadan, birlik içinde bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum” dedi.
Aydın Vergi Dairesi Başkanlığıca açıklanan rakamlara göre; 2007 yılındaki gelirlerine ait en yüksek ticari gelir vergisi ödeyerek ilk 3 sırayı alan mükellefler şu isimlerden oluştu; 839 bin 204 TL 49 kr ile Uğur Motorlu Araçlar A.Ş ortağı Muhammet Celali Takmaklı birinci, 798 bin 114 TL 21 kr ile gene Uğurlu Motorlu Araçlar A.Ş ortağı olan Zeynel Abidin Takmaklı ikinci, 474 bin 864 TL 37 kr ile Yılmaz Otomotivin sahibi İbrahim Yılmaz üçüncü oldu.
Aydın Vergi Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre 2007 yılı gelirlerine ilişkin olarak Kurumlar Vergisi rekortmenleri sıralamasında yer alan firmalar ise; 4 Milyon 807 bin 43 TL 23 kr ile Jantsa Jant AŞ birinci, 1 milyon 650 bin 256 TL 7 kr ile Ege Giyim AŞ ikinci, 1 milyon 423 bin 717 TL 15 kr ile Uğur Motorlu Araçlar AŞ üçüncü ve 1 milyon 2 bin 574 TL 23 kr ile Kaltun Maden AŞ dördüncü oldu.
İharacat dalında; Uğur Soğutma A.Ş, VF Ege Giyim A.Ş, Söktaş Tekstil A.Ş 2008 yılı istihdam sağlayan işverenler dalında ise; VF Ege Giyim A.Ş, Söktaş Tekstil A.Ş, Gabay Tış Dicaret A.Ş ödüle layık görüldü. Borsaya tescil ücreti ödeyen üyeler arasında ise, An Gıda A.Ş, Tünay Tarım Ltd. Şti, ve Boron Gıda Sanayi Ltd. Şti ödüle layık görüldü.