'Adını Feriha Koydum' ve 'Al Yazmalım' dizilerini hukukçu gözüyle izleyen Avukat Fatma Dicle Keçeli'ye Milliyet yazarı Sina Koloğlu'dan destek geldi.

Sina Koloğlu bugünkü köşesinde Adını Feriha Koydum ve Al Yazmalım dizilerindeki hataları eleştirdi. Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir'le Feriha'nın nikah masasına oturmasına dikkat çeken Koloğlu köşesinde şu sözlere yer verdi:

"Emir’le Feriha’nın evlenmeden önceki prosedürleri nasıl gerçekleşti? Hiçbir ayrıntı verilmiyor. Bizde nikah masasına oturulur dağda, bayırda, çayırda... Ama bunlara ait ayrıntılar verilmez. Peki verilmeli mi? Seyirciyi bu tür ayrıntılarla boğmak gerekir mi? Bana kalırsa bu evlilik belgelerinin alınması üzerine bile hikaye yazılır. Hatta öyle iyi malzeme vardır ki, mahalle muhtarından resimli ikametgah alınması mesela öyle komik anlatılır ki..."

"BOŞANMIŞ BİR KADIN 300 GÜN BEKLEMELİ"

Al Yazmalım dizisindeki nikah sahnesini de eleştiren Koloğlu:

‘Al Yazmalım’da da bir nikah vardı. Asiye, İlyas’tan ayrılmış Cemşit’le evlenmişti. Boşanmış bir kadının evlenmesi için 300 gün beklemesi ya da bu süreyi beklemek istemeyenlerin Sulh Hukuk Mahkemesi’den ‘iddet’ kararı alması gerekiyor. Mesala bu ayrıntı da senaryo içinde işlenemez miydi? Hatta belki de daha iyi olurdu.
Hukuk ayrıntıları senaryolar için iyi malzemedir, bu iki örnekteki gibi. Neden senaristler bunlardan yararlanmaz? Ben de bu açıdan Sayın Keçeli’nin notlarını paylaştım. Yapım şirketlerinin çektiği dizilerle ilgili hukuki durumlara karşı bir avukatı oluyor. Bu ayrıntılar için de onlara danışsalar fena mı olur?' dedi.