Yenilgisiz iki takım Kadıköy sahnesinde yalnız kaldı. F.Bahçe Alex (2) ve Lugano'yla G.Birliği'nin ünvanını bitirdi, zirvede G.Saray'ın 5 puan önüne geçti.

F.Bahçe ligde tarih yazıyor. Ligin namağlup ekiplerinden G.Birliği'ni 3-0 yenen sarı-lacivertliler, üst üste 8. galibiyete ulaşıp kendisine ait en iyi sezon başlangıcı olan 7 maçlık rekoru kırdı. Yüksek tempoda oynanan ilk yarıda sarı-lacivertliler, pozisyon üretmekte zorlanırken kalesinde de rakibini tek bir fırsatta dahi tanımadı. 13. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Güiza'nın pasında Alex, kalecinin sağından topu filelere gönderdi. 31. dakikada Mehmet Topuz'un ceza sahası dışından sert şutu kale direğinin az farkla yanından auta gitti.

VOLKAN KURTARDI, ALEX ATTI

53'te Burhan'ın uzaktan şutunda Bilica'ya çarparak yön değiştiren topu son anda kaleci Volkan kornere çıkardı. 59'da Santos'un serbest vuruşu direkten döndü. 69'da Harbuzi'nin köşeye giden topunu kaleci Volkan kornere çeldi. 70'de Burhan'ın nefis vuruşunu Volkan kornere çıkardı. 71'de Mehmet Topuz pası verdi, Alex, skoru 2-0'a çıkardı. 89'da Lugano'nun kafa golüyle F.Bahçe 3-0 üstünlüğü buldu. Son dakikada Sandro'nun şutunda top direğe çarptı.


G.Saray'ın kaybı motivasyon oldu

F.Bahçe'de günün başarılı futbolcularından Emre 3 maç oynamamasından dolayı maçta oldukça iştahlı oynadığını söyledi. G.Saray'ın puan kaybetmesinin kendilerine artı motivasyon olduğunu belirten Emre, “G.Saray puan kaybettikten sonra daha da iştahlandık. Biz kendi performansımızı biliyorduk sezon öncesi ama G.Saray'ın böyle bir çıkışını beklemiyorduk. Şu an puan farkı 5 ama puan kayıpları da olacaktır mutlaka” diye konuştu.


Twente galip Bükreş berabere

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki rakiplerinden Steaua Bükreş Romanya Ligi'nde son sırada yer alan Gloria Bistrita ile 1-1 berabere kaldı. Diğer bir rakip Twente ise Hollanda Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Heracles'i yenik duruma düşmesine rağmen 3-1 mağlup etmeyi başardı./yeni şafak