Profesyonel liglerin kurulmasının ardından İzmir'i Süper Lig'de temsil  eden Altay ile Altınordu, bu sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadelesini sürdürüyor.  Profesyonel liglerden önce de birbirlerine rakip olan iki İzmir temsilcisinin  Milli Lig'de 28 Kasım 1959'da Alsancak Stadı'nda oynanan ilk karşılaşmasını  Altınordu 4-1 kazandı. İki takım arasındaki maçlarda ilk golü "Gol yap Arif"  lakaplı Arif Gümüşçeviren kaydetti.
 
Aynı zamanda iki takım arasındaki maçlarda en golcü isim unvanını da  elinde bulunduran 84 yaşındaki Gümüşçeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Yıldırımspor olan mahalle takımının ismini Asansör olarak değiştirdiklerini, daha  sonra parçalı bir forma yaptırdığını ve futbola böyle başladığını söyledi.
 
Askerliğini bitirdikten sonra Eskişehir'de Şekerspor'da mücadele  ettiğini, yedek kulübesinde yer aldığı bir maçın berabere gittiği sırada teknik  direktörüyle aralarında bir konuşma geçtiğini belirten Gümüşçeviren, "Galip  hocaya 'Ben girerim, 20 dakikada 2 tane gol atarım, kol saatini verir misin?'  dedim, 'Tamam, hadi İzmirli.' dedi. Sol tarafta oynuyorum, iki tane attım.  Şampiyon oldu Şeker, kol saatini de aldım, taktım senelerce. Buraya başka bir  maça geldi Galip hoca, ben de tribünde oturuyordum. Galip hocaya 'Takım gol  atamıyor, gireyim, yeni saat aldıysan, iki tane daha atayım.' diye seslendim."  şeklinde konuştu.
 
"Çok yabancı var"
 
Gümüşçeviren, taraftarların "Gol yap Arif" tezahüratlarının bir süre  sonra kendisine lakap olarak takıldığını söyledi.
 
Ülküspor'da mücadele ettikten sonra Altınordu'ya transfer olduğunu  ifade eden Gümüşçeviren, o dönemki futbolla bu dönem arasında farkların olduğunu  belirterek, "Biz amatörce bir takımın rengine bağlandık. Şimdikiler paraya. Sonra  çok yabancı var. İki Türk oynuyorsa, 9 yabancı. Ondan yürümüyor Türk Milli  Takımı, Türk futbolu." diye konuştu.
 
Altınordu forması giyerken bir maçta ayağına darbe aldığını anlatan  Gümüşçeviren, kaleciye "Yaktın beni, istikbalimi öldürdün." dediğini, daha sonra  İstanbul Gureba Hastanesine gittiğini, sonra da İtalya'da menisküs ameliyatı  geçirdiğini ancak ayağındaki sorunun devam etmesi nedeniyle futbolu bıraktığını  kaydetti.
 
Arif Gümüşçeviren, Altınordu altyapısından iyi futbolcuların  yetiştiğini söyledi. Son dönemde Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün Avrupa'daki  takımlara transferinin sevindirici olduğunu dile getiren Gümüşçeviren, yarın  oynanacak karşılaşmaya ilişkin ise "En çok, beraberlik düşünüyorum. İbre kimden  yana bilemiyorum onu." ifadesini kullandı.
 
İki takımın 25. randevusu
 
Süper Lig'in kurulmasının ardından 1969-1970 sezonuna kadar İzmir'i bu  ligde beraber temsil eden Altay ile Altınordu, profesyonel liglerde şimdiye kadar  18'i Süper Lig, 4'ü 1. Lig ve 2'si de 2. Lig olmak üzere 24 maçta karşılaştı.
 
En son 2013-2014 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'ta birlikte yer alan  iki takımın geride kalan 24 maçında Altınordu'nun biri hükmen olmak üzere 9,  Altay'ın 7 galibiyeti bulunurken, 8 müsabaka da berabere tamamlandı.
 
Bu karşılaşmalarda Altınordu 29 gol atarken Altay 24 gol kaydetti. 35  farklı ismin gol attığı maçlarda Altınordu adına 4 gol atan Arif Gümüşçeviren en  golcü isim olurken, Altay'da Hasan Yıldırım 3 gole imza attı.