CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Oran, Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından kaçırılan 49 konsolosluk görevlisinden hala haber alınamadığını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın Musul'da rehin olan Türk vatandaşların ailelerinin çığlığını duymak zorunda olduğu savundu.

Konsolosluk baskınının üzerinden 37 gün geçtiğini dile getiren Oran; "Bu konuda hükümet bilgilendirme yapmıyor. yayın yasağı da yanlış bir uygulama. Baskının hemen öncesinde yapılan tahliye uyarılarına rağmen bu olayın meydana gelmesinde ihmali olanların tespit edilmesi ve konuyla ilgilenmeleri amacıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na başvuracağım. Yarın da gizlilik kararanın kaldırılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacağım. Amacımız bir an evvel bu vatandaşlarımızın yurda gelmesi. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikli gündemi bu olmalı" diye konuştu.

"BU ORTAMDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİNİN BİLE YAPILMASI ABESLE İŞTİGALDİR"

CHP'li Oran, alıkonanlar arasında bulunan iki bebekten birinin hastalandığını ve tedavi için Türkiye'den doktor gönderildiğini iddia etti. Bebeklerden hangisinin hastalandığının bilinmediğini dile getiren Oran şunları söyledi; "Alıkonanlar arasında bulunan 2 bebekten biri hastalandı. Tedavi için Türkiye'den doktor gönderildi. Hangi bebeğin hasta olduğu dahi bilinmiyor. Başbakan, 'milli irade mili güç' diyor ama üç maymunu oynuyor. Başbakan Erdoğan, Musul'da rehin olan vatandaşlarımızın ailelerinin çığlığını duymak zorunda. 49 vatandaştan daha önemli gündem ve önceliği ne olabilir? Dışarıda ona buna ağlıyorsun, Musul'daki rehine bebekler için de ağla. Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimininin bile yapılması abesle iştigaldir. Onlar can derdinde siz makam mevki derdindesiniz. Bu ortamda seçim olmaz. İşimizi gücümüzü bırakacağız o insanları buraya getirip ondan sonra devam edeceğiz" dedi.