İnşaatı daha önce tamamlanan merkezde eksikliklerin giderilmesiyle birlikte eski barınakta bulunan köpeklerin taşınma işlemi de tamamlanmıştı.
Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi"nin açılışı büyük ilgi gördü. Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ile aralarında ünlü hayvan hakları savunucusu Prof. Dr. Orhan Kural"ın da bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı Prof. Dr. Orhan Kural yaptı. Kuşadası Belediyesi"nin örnek bir çalışmaya imza attığını belirtti. Merkezin açılmasından dolayı Başkan M. Esat Altungün"ü kutlayan Prof. Dr. Orhan Kural, “Hayvanları hiç kimse sevmek zorunda değil. Ancak, hayvan haklarını korumak herkesin görevi olmalıdır” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Türkiye"de benzerlerinden farklı ve örnek bir köpek rehabilitasyon merkezini hizmete açtıklarını belirterek, “Hayvanların korunması konusunda yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Yerel seçimlerin ardından tüm eksikleri ve olumsuzlukları giderip, Köpek Rehabilitasyon Merkezi"ni tüm üniteleriyle hazır hale getirdik. Sokak hayvanlarının iyi şartlarda barındırılmasını hedeflediğimiz bu merkez, insani duygulara cevap veren, çağdaş bir rehabilitasyon merkezidir. Bu merkezde hayvanlara yem olarak sadece kuru ve hazır gıda verilecek. Hayvanlara hazır gıda vererek hastalıkların ve pis kokunun önlenmesini sağlayacağız. Yeni merkezimizle hayvanlara en iyi en güzel bakımı yaparak, hayvanlarla ilgili yönetmelikleri uygulayacağız. Barınakta hiçbir olumsuzluğa olanak tanınmayacak. Böylesine önemli ve modern Köpek Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine ilgi gösteren ve yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Törende konuşan Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy ise hayvan haklarının büyük önem taşıdığını belirterek, Kuşadası"nın modern ve çağdaş bir köpek rehabilitasyon merkezine kavuşturulmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Vali Vekili Ulusoy, merkezin yapımına katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi"nin açılışı Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Prof. Dr. Orhan Kural tarafından birlikte yapıldı. Bu arada, merkezin hizmete girmesinden dolayı hayvan severler tarafından Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e plaket verildi.