Edinilen bilgiye göre olay sabah 06.45"de meydana geldi. Aydın yönünden Denizli yönüne gitmekte olan 20 B 4336 plakalı Halil Akbay(53) idaresindeki alüminyum direk yüklü tır, Nazilli Yeni sanayi mahallesi kavşağına geldiğinde Reşat İnce"nin(34) kullandığı 09 PP 354 plakalı özel otoya çarptı. Önünde sürüklediği aracı orta refüje sıkıştıran tır daha sonra orta refüje çıkarak durabildi. Aşırı yağan yağmurla birlikte meydana gelen kazaya o sırada yoldan geçmekte olan diğer araçlardaki sürücüler yardımda bulundu. Olay yerine çağrılan ekiplerle sıkıştığı araçtan çıkartılan ağır yaralı sürücü Reşat İnce ambulansla Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vücudunun birçok yerinde kırıklar olan sürücünün yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken diğer araç sürücüsü Halil Akbay"ın kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Kazanın ardından açıklama yapan tır sürücüsü Halil Akbay, “Ben Sultanhisar"ın Salavatlı Beldesinden aldığım yükü Denizli yönüne götürmek üzere yola çıktım. Saat 06.45 civarında Yeni sanayi Kavşağına geldiğimde bana yeşil yanan trafik ışıklarında geçmek üzereyken özel oto sanayi yönünden birden önüme çıktı. Kurtarmaya çalıştımsa da başaramadım ve özel otoyu önüme katarak orta refüje çarparak durabildim” dedi.

Kazadan sonra yaralı sürücünün cep telefonundan ailesine ulaşan trafik polisleri, kazazede yakınlarına kazayı bildirdiler. Yaklaşık bir saat tek şeritten verilen trafik akışı, tır ve özel otonun vinçler yardımıyla kaldırılmasının ardından tamamıyla trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor./iha