Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde bir süre önce yapılan referandumla köydeki kahvehanelerde sigara içilmesi yasaklandı

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes"in köyü olan Çakırbeyli"de, vatandaşlarda sigara kullanımına bağlı hastalıkların artması üzerine bir süre önce köyün kahvehanelerinde sigara içilip içilmemesi konusunda referandum yapıldı.

Yapılan referanduma katılanların yüzde 98"i kahvehanelerde sigaranın yasaklanması yönünde oy kullandı. Alınan bu karar üzerine köyde bulunan 5 kahvehanede sigara içilmesi yasaklandı Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan kararın titizlikle uygulandığını ifade ederek, tiryakilerin sigaralarını kapalı mekanların dışında içtiklerini bildirdi.

Köyde bulunan 5 kahvehanenin duvarına "sigara içilmez" levhası astıklarını da belirten Demir, şöyle konuştu:
"Masalardan küllükler kaldırıldı. Kısa süre içinde kahvehanelerin havası değişti. Daha önce sigara içildiği için kahvehaneye gelmeyen yaşlılarımız artık kahveye gelerek rahatsız olmadan gazetelerini okumaya başladı."

Demir, Çakırbeyli"de yaşayanların bilinçli olmasının alınan kararı uygulama konusunda kendilerine kolaylık tanıdığını anlatarak, "Biz bu kararı demokratik bir yöntemle alarak çevremizdeki bir çok köye de örnek olduk. İlk zamanlar köyümüze gelen misafirler "kahvede de sigara içmek yasak mı olurmuş?" gibi tepkiler de bulundular, ama alınan karara herkesin uyduğunu görünce onlar da uymaya başladı. Bu karar bizim sigara konusunda çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmamızı sağladı" diye konuştu.

Kapalı mekanlarda sigara içilmemesi yasağına köyde artık alışıldığını ifade eden Demir, bundan sonraki amaçlarının tiryakilere sigarayı bıraktırmak olduğunu kaydetti.

kenthaber