Dernek yönetim kurulu Başkanı Atakan Bayram, 12 Eylül Referandumunun önlerine çıkmış bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek için böyle bir karar aldıklarını söyledi.
NAMİMDER Başkanı Atakan Bayram; “Artık bu ülkede darbenin bir daha ismini bile duymak istemiyoruz, bu ülke darbe, darbeci ve muhtıracılardan çok çekti. Bugün gün yüzüne çıkan gerçekler insanın kanını donduruyor. Aynı silahın hem sağcıyı hem solcuyu vurması nasıl olur. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Ama bugün kamuoyunda paylaşılan bilgiler bunun sebeplerini açıklıyor. Bu referandumda eğer evet çıkarsa ülkemizin ve ülke insanımızın faydasına olacağı şüphesizdir. İlk defa önümüze yeterli olmayan ama başlangıç sayılan sivil anayasa gelmiş. İlk defa kendilerini demokrasinin üstünde gören Askerlerin, Anayasa Mahkemesinin ve HSYK"nın demokrasinin içine çekilmesi için fırsat doğmuş. İlk defa bireysel anlamda özgürlükler genişletilmiş, İlk defa YAŞ kararlarıyla ordudan atılan bir kişi kendini savunma hakkını elde edecek, İlk defa Memurlar iki sendikaya birden üye olabilecek, İlk defa vatandaşını fişleyene ceza gelecek” dedi.
Atakan Bayram son olarak; “Bütün bu ve bunun gibi maddelerden dolayı referandumda evet diyeceğiz derken bunu partiler üstü bir olay olarak düşünüyoruz ve biz bu seçimde AKP"ye oy vermiyoruz. Ülke geleceğimizi seçiyoruz” diye konuştu.