Atas"a parti binasında düzenlenen basın toplantısında MHP İlçe Başkan Yardımcısı Erol Öktensoy ve İlçe Sekreteri Adnan Pekkök katıldı.
Toplantıda konuşan MHP İlçe Başkanı Atas, demokrasilerde esas olanın güçler ayrılığı ilkesi olduğunu iddia etti. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle ülkenin zor bir süreçten geçmekte olduğunu savunan Atas, “ Milliyetçi Hareket Partisi"nin il ve ilçe binalarındaki pankartları indirmekle analarımızın ağlaması maalesef dinmiyor. Gün geçtikçe terör daha da tırmanıyor. Basın –yayın organlarında herkesin her şeyi konuştuğu, malum sokak gösterilerinde her çeşit resim ve pankartların taşındığı bir dönemde elbette ki Milliyetçi Hareket Partisi de tepkisini demokratik yollardan gösterecektir. Herkes şunu bilmelidir ki bu şahadetler karşısında Milliyetçi Hareket olarak bizim sadece gözümüz değil özümüz ağlamaktadır. Bu akıl almaz dönemin bir an önce sona ermesi gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi lideri Sayın Devlet Bahçeli bu konularla ilgili partimizin görüşlerini, alınması gereken tedbirleri ve çözüm çareleriyle birlikte yapılması gerekenleri her fırsatta kamuoyu önünde dile getirmektedir. Ayrıca kendisi Sayın Cumhurbaşkanı"na bir rapor sunmuş ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştır. Bunu ötesinde kapalı kapılar arkasında konuşulacak bir şey olmadığını ifade etmiştir. Terör ve ekonomik olarak bir buhranın yaşandığı bu dönemde ve sosyal problemlerin hat safhada olduğu bu dönemde çok önemli bir konu olan ve toplumun tüm kesimlerinin uzlaşmasını gerektiren bir "toplumsal uzlaşı belgesi" olan Anayasa Değişiklerinin yapılması ülke geleceği açısından pek çok problemleri de beraberinde getirecektir. Bunun için "Hayır" diyoruz” dedi.
Tüm Didimlileri 1 Ağustos"ta MHP "nin Aydın"da yapacağı mitinge de davet eden Atas, “Bizler Türk Milletinin ortak menfaatlerini korumayı ve devletimizin bekasını varlık sebebi sayan Milliyetçi Hareket mensupları olarak her yerde ve her fırsatta halkımızı aydınlatmaya çalışacağız. Buradan 1 Ağustos Pazar günü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli"nin Aydın"da yapacağı mitingi de tüm Didimlilere bildirmek istiyorum” diye konuştu. iha