Van"da "halk oylamasını boykot edin" diyerek vatandaşları tehdit ettiği iddia edilen 19 kişi, İstanbul'da da referandumda kargaşa çıkarmak ve vatandaşların tehdit yoluyla refaranduma katılmasını engellemek isteyen 15'i PKK'lı 14'ü MLKP'li 29 kişi gözaltına alındı.

AA - DHA
--------------------------------------------------------------------------------


Alınan bilgiye göre, yarın yapılacak halk oylaması öncesinde aralarında
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin de bulunduğu kişilerce
vatandaşlara baskı yapıldığı bilgisine ulaşan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele
Şubesi ekipleri, kent merkezindeki çeşitli mahallelerde çalışma başlattı.
Çalışmalar kapsamında vatandaşları, "halk oylamasını boykot edin"
diyerek tehdit ettiği belirlenen kişilere ait adreslere, sabah saatlerinde eş
zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, aralarında BDP"li bazı yöneticilerin de bulunduğu 19 kişi
gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlıların, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye
sevk edileceği bildirildi.
Soruşturma sürdürülüyor.

İSTANBUL'DA DA OPERASYON

İSTANBUL polisi, 12 Eylül 2010 günü düzenlenecek refarandumda kargaşa çıkarmak ve vatandaşların tehdit yoluyla refaranduma katılmasını engellemek isteyen 15'i PKK'lı 14'ü MLKP'li 29 kişiyi gözaltına aldı. Refarandum gününü nezarette geçirecek olan örgüt üyeleri pazartesi günü adliyeye sevk edilecek.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, iki ayrı örgüte yönelik gün aşırı operasyon düzenledi. İlk operasyon 10 Eylül 2010 günü gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Sultangazi, Şişli, Bağcılar, Maltepe, Kartal ve Zeytinburnu'nda tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Helikopter destekli baskınlarda yasadışı sol örgütü MLKP üyesi olduğu belirtilen 14 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada 3 adet 16'lık havai fişek, 3 adet meşale, 1 kurusıkı tabanca, 1 maske, çok sayıda cam bilye, örgütsel yayın, doküman ve materyal ele geçirildi.
Yakalanan bu kişilerin 2009 yılı Ağustos ayında Sultangazi'de binaların kapılarının kırılarak 3 baz istasyonunun tahrip edilmesi, güvenlik kuvvetlerini saldırıda bulunulması, 2009'da Uluslarası Para Fonu ile Dünya Bankası toplantılarında olay çıkarmak, 2010 Mayıs ayında Sultangazi'de örgüt imzalı pankart asmak suçlarına karıştığı belirtildi.

İkinci operasyon ise bu sabah saatlerinde düzenlendi. Bağcılar, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Pendik ve Sultangazi'de tespit edilen adreslere yapılan baskında bölücü terör örgütü PKK üyesi 15 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 8 adet fişek, çok sayıda örgütsel yayın bulundu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen iki örgüt mensuplarının da amaçlarının aynı olduğu bildirildi. Zanlılar örgütün talimatları doğrultusunda refarandum günü oy kullanacak vatandaşları tehdit ve baskı yoluyla refaranduma katılmalarını engellemekle suçlanıyor. Yetkililer, bu kişilerin 12 Eylül 2010 yapılacak refarandumda okul önlerinde pankat asma, molotoflu korsan gösteri yapma, güvenlik güçlerine karşı taşlı sopalı molotoflu saldırı eylemleri gerçekleştirerek kargaşa ortamı oluşturmayı planladığını belirtti.Soruşturma kapsamında zanlıların sorgusu devam ediyor. Refarandum gününü nezarette geçirecek olan zanlıların pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.