Süper Ligi'nin üçüncü haftasında kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek olan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade eden Sağlam, "Önemli bir karşılaşma. İlk iki haftada aldığımız iki galibiyet, bu galibiyetlerle ortaya koyduğumuz futbol kalitesi, dışarıda bizden beklentisi olan insanları gelecek adına umutlandırdı. İstikrarı oluşturma adına, önümüzde zorlu bir karşılaşma var. Kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanıp, seriyi devam ettirmek isteyeceğiz. Kadrosunda yıldız futbolcuları bulunan bir takım olacak karşımızda. Bizim için zor olacak karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı istiyoruz. Hedefimiz ligin üst sıraları. Bu hedeften şaşmamak için bu gibi karşılaşmaları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Herkesin gözü bu maçta olacak. Saha içinde ortaya koyacağımız sonuçla sınavı en iyi şekilde geçmeye çalışacağız, saha dışında da taraftarlarımızın olgunlukla destekleyerek izleyeceklerini düşünerek bu sınavdan da taraftarlarımızın alınlarının akıyla çıkacaklarına inanıyorum. Bursaspor taraftarlarının nasıl düzgün ve iki sene önce kazandığımız Fair-Play şampiyonluğunun çok haklı bir şekilde bize geldiğinin gösterilmesi açısından önemli bir fırsat var. Bu zorlu sınavdan futbolcularımızın ve taraftarların alınlarının akıyla çıkacağını düşünüyorum" dedi.
 
"ÖNLEMLERİMİZİ ALACAĞIZ"
 
Kayserispor ve Mersin İdman Yurdu maçlarından çok farklı bir anlayış olmayacağını belirten Sağlam, "Oynadığımız iki karşılaşmadan çok farklı anlayışımız olmayacak. Kesinlikle iki haftalık galibiyet serisini devam ettirme anlayışıyla sahada olacağız. Ligin zirvesinde kalmak istiyorsak, iddiamızı devam ettirmek istiyorsak, bu gibi rakiplerin karşısında kendi saha avantajımızı kullanmamız gerekir. Kazanmanın bir şartı da gol atarken gol yememektir. Defansif olarak da önlemlerimizi sonuna kadar alacağız" diye konuştu.
 
"ÇOK UMUTLUYUM"
 
Yeni transferlerin kısa süredeki uyumunun sebeplerini açıklayan genç çalıştırıcı, "Uyumun kısa sürede sağlanmasının iki sebebi var. Birincisi yeni gelen arkadaşlarımızın içine girdikleri grubun kalitesi. Diğeri de grubun içine giren insanların kalitesi. Biz bunu mutlulukla söylüyoruz, çok güzel bir grup oluşturduk. İnsan kalitesi çok üst düzey futbolcular. Gelecek adına çok umutlu olduğumu bir kere daha söylemek istiyorum. Bu grubun üzerine bir çok şeyi inşa edebiliyorsunuz. İnşallah Allah bizi mahçup etmesin" dedi.
 
"OLUMLU TABLOYU SAHAYA YANSITACAĞIZ"
 
Yarın yapılacak son antrenmanın ardından kadroya karar vereceğini ifade eden Sağlam, "Yarın da son antrenmanımız var. Son antrenman sonrası gerekli değerlendirmelerimizi yapacağız. Adaptasyon sürecine ihtiyaçları var. Ama herşeye rağmen ben bardağa dolu tarafından bakıyorum. Yeni gelenlerin olumlu katkıları olumsuzluklardan çok daha önde. Olayı olumlu değerlendirmek istiyorum. Bunların sonucunda da bu arkadaşların adaptasyon sürecini göz önünde bulundurarak tercih yapıyoruz. İlk iki hafta takımı değiştirmedik. Sakatımız da yok. Yarın akşam yapacağımız antrenman sonrası kadroyu netleştiririz. Sıkıntı olmadan Beşiktaş maçına çıkarız. Olumlu tabloyu sahaya yansıtmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
 
"BENİM İSTEDİĞİM BURSASPOR HİÇBİR ZAMAN OLAMAZ"
 
Bir gazetecinin, "İstediğiniz Bursaspor ne kadar süre sonra sahada olur?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Sağlam, şunları söyledi:
 
"Benim istediğim bir Bursaspor hiçbir zaman olmaz. Bir antrenör mükemmel bir tablo ister. Biz böyle bir takım değiliz. Dört dörtlük yapan bir takım olamayız. Böyle bir takım yer yüzünde gösteremezsiniz. Real Madrid bile yenilebiliyor. Bizden de kimse böyle bir takım olmamızı beklemesin. Oynadığı her karşılaşmadan gerekli dersleri çıkarıp, bunları kendi performansınız adına olumluya çevirebiliyorsanız bu önemlidir. Her geçen gün daha iyi olmaya çalışıyoruz. Kendi potansiyelimiz doğrultusunda da üst seviyeye çıkarabilirsek bu ligde ortaya başarı çıkarabiliyoruz zaten."
 
BEŞİKTAŞ MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
 
Bursaspor, perşembe günü oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenman öncesi Sağlam futbolcularıyla kısa süre konuşma yaptı. İdmana geç kalan Serdar Aziz'i takım arkadaşları alkışlarken, yeşil beyazlı ekibin keyifli olduğu gözlendi. Topla çalışmayla başlayan antrenman, 5'e 2 ve pas çalışmasıyla devam etti. Yeşil beyazlıların basına kapalı olan bölümde ise taktik ağırlıklı çalışma yaptığı öğrenildi.
 
Bursaspor, yarın yapacağı antrenman ile Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürecek.