1881 yılında bir İngiliz şirketi tarafından yapılan ve günümüze kadar yenilenmeyen 45 km uzunluktaki Aydın- Nazilli demiryolunun yenilenmesiyle birlikte, 175 kilometrelik İzmir – Aydın- Nazilli hattını yenileme çalışmaları tamamlandı. İleri teknoloji ürünü 60"lık raylarla yenilenen bu hatta, İzmir-Nazilli, Söke-Nazilli olmak üzere raybüslerle toplam 12 sefer yapılacak. Böylece, geçen yıl yenilenerek hizmete giren İzmir-Aydın / Ortaklar –Söke demiryolunda yılda 800 bin kişi taşınırken, Aydın – Nazilli demiryolunun hizmete alınmasıyla, bu bölgede taşınacak yolcu sayısı yılda 1 milyon 100 bin kişiye ulaşacak.
Yenileme sonucu, hat kapasitesi ve kalitesi artan İzmir – Nazilli arasındaki seyahat süresinde yaklaşık 100 dakikalık bir kısalma sağlandı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, güvenlik amacıyla ihata, istasyon çevresinde restorasyon ve çevre düzenlemesi ve 36 adet korumalı otomatik bariyer de yapıldı.
2006 yılında alımı gerçekleştirilen, Eskişehir-Kütahya, Adana-Mersin hattından sonra İzmir-Nazilli hattında sefer yapan raybüs setlerinde klima, anons, dahili telefon sistemi, kayan yazılı bilgi panoları, müzik ve görsel yayın sistemi ile engelli yolcular için düzenlenmiş bölümler bulunuyor.
İzmir- Aydın-Nazilli hattının yenileme çalışmalarına toplam, 150 milyon TL harcama yapıldı. Bilindiği üzere TCDD, 2003 yılından bu yana mevcut sistemin yenilenmesi hedefi paralelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Ege bölgesinde 430 kilometrelik demiryolu ağı yenilerken, ülke genelinde yaklaşık 4 bin 600 kilometre yol yenilemesi gerçekleştirdi.
Yol yenilemesiyle birlikte hatların kapasitesi ve kabiliyeti artarken, altyapının eskimesi sonucunda hızları düşürülmek durumunda olan tren hızları da normal seyrine getiriliyor.