İzmir'in Buca İlçesi'nde, sokaktan açılan ateş sonucu geçen yıl kolundan yaralanan 57 yaşındaki Leyla Çalık, bu yıl da sırtına isabet eden bir mermiyle ağır yaralandı. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Evka 1 Semti 1199 Sokak 2 numaradaki apartmanın zemin katında, geçen yıl 22 Mart'ta meydana gelen ilk olayda, pencere önünde gazete okuyan Leyla Çalık, sokaktan açılan ateş sonucu sol kolundan yaralandı. Gözaltına alınan eski damadı 32 yaşındaki R.B. ise nöbetçi savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Yapılan araştırmalara rağmen ateş eden kişinin kimliği belirlenemedi.

YANINDA 7 YAŞINDAKİ TORUNU DA VARDI

Aradan geçen yaklaşık 10 aylık sürenin ardından, dün saat 22.30 sıralarında, yine aynı adrese, kimliği belirsiz bir kişi tarafından sokaktan iki el ateş edildi. Camı parçalayıp, içeri giren iki mermiden biri Leyla Çalık'ı sırtından yaraladı. Şans eseri mermiler, o an Çalık'ın yanında olan 7 yaşındaki kız torununa zarar vermedi. Silah sesini duyan apartman sakinleri zemin kattaki daireye indiklerinde Çalık'ı kanlar içinde yerde yatarken gördü. Bunun üzerine apartman sakinleri durumu, polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen acil yardım ekipleri Leyla Çalık'ı ambulansla, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Leyla Çalık'ın durumunun ağır olduğu bildirildi. Geçen yıl gözaltına alınan Leyla Çalık'ın eski damadı R.B., bu sefer ifadesine başvurulmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Leyla Çalık'ın kızı 28 yaşındaki Selma Çalık'ın, rahatsızlığı nedeniyle İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören anneannesinin yanında refakatçi olarak kaldığı öğrenildi. Selma Çalık'ın bu nedenle küçük kızını, annesi Leyla Çalık'ın yanına bıraktığı belirtildi. Annesinin yaralanması üzerine Selma Çalık'a, küçük kızının teslim edildiği öğrenildi.

Kimin ateş ettiğini belirlemek için polis ekipleri çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.