Rijkaard"ın da kalmasını istediği Avustralyalı"ya yıllık 1 milyon Euro ve maç başına 20 bin ödenecek.

G.SARAY yönetiminin, geçen sezonun ardından yaptığı transfer planlamasında Avustralyalı yıldız Harry Kewell"a yer yoktu. Bu kararın alınmasındaki en önemli neden ise 31 yaşındaki futbolcunun kronikleşen bir kasık sakatlığının bulunması ve otoimmün hepatit (Kewell"ın zaman zaman antrenman yapamamasına etki eden karaciğer hastalığı) hastalığı nedeniyle anabolik steroid (raporu olduğu için doping kullanımına girmiyor) kullanmasıydı.

ANCAK hem G.Saray taraftarlarının Kewell ile yeniden anlaşılmasına yönelik yaptığı baskı ve piyasadaki fiyatların yüksekliği nedeniyle sarı-kırmızılılar, kapılarını Avustralyalı yıldıza yeniden açmak zorunda kaldı.

TRİBÜNDE OTURABİLİR

GELEN bütün olumsuz raporlara karşın yönetim Avustralyalı yıldızla yeniden anlaşmaya karar verdi. Doktorların “3 günde bir maç oynayamaz. Sakatlık riski çok fazla. Sakatlanırsa sahaya dönüşü uzun sürer” şeklindeki raporları bile sarı-kırmızılı yönetimin fikrini değiştiremedi. Taraftarın tepkisinden korkan ve Rijkaard"ın takımda kalmasını istediği Kewell"a üstelik yüksek bir ücret de ödenmeyecek.

OZ Büyücüsü"nü 6+2+2 kontenjanının son ikisi olarak düşünen sarı-kırmızılı yöneticiler, bu futbolcuya yıllık 1 milyon Euro garanti para ve maçbaşına da 20 bin Euro verecek. Böylece Kewell"ın uzun süre sahadan uzak kalması G.Saray"a maddi açıdan büyük bir zarar vermeyecek. Aynı zamanda sarı-kırmızılı tribünlerin sevgilisi Kewell"la yeniden anlaşıldığı için taraftara da mavi boncuk dağıtılmış olacak.

Vatan