Danıştay davasının bir numaralı sanığı tetikçi Alparslan Arslan'a Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde verilen sağlık raporu Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Raporda, günlerce gözetim altında tutan Arslan'ın deli raporu almak için her yola başvurduğu belirtildi.

'SİMÜLASYON' HAREKETLER

Birinci Ergenekon davasının, Silivri Cezaevi'nde yapılan 112. duruşmasında Heyet Başkanı Köksal Şengün, Danıştay sanıkları Aslan ve Osman Yıldırım için barodan avukat görevlendirildiğini açıkladı. Şengün, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Sağlık Kurulu raporunda da, sanık Alparslan Arslan'ın tedaviyi gerektiren bir psikiyatrik hastalığının olmadığı, tutum ve davranışlarıyla hekimi yanıltma (simülasyon) yaptığının belirtildiğini aktardı.

12 GÜN GÖZETLENDİ

Alanında uzman 6 doktorun 12 günlük gözetiminin ardından hazırladığı ve başhekimin imzasını taşıyan 'Adli Sağlık Kurulu'nun raporunda, Arslan'ın doktorları yanıltmak için başvurduğu yöntemler ayrıntılarıyla yeraldı. Buna göre, Arslan, gözetim sürecinde öfkeli bir tutum sergiledi abartılı mimikler ve jestler yaptı. Sol elini sürekli pijamasının içinde tutan Arslan, zaman zaman güldü ve bağırdı. Arslan, gözetim odasında sürekli dolaşarak birileri ile konuşuyormuş gibi yaptı.

Raporda “Takip edilen gözlemlerinde sigara izmariti yedi. Pijamasını çıkarıp cinsel organını kameraya gösterdi. Cinsel organını tutarak odada yürüdü. Odaya gaitasını yaptı. Görüşme odasına gelmeyi reddettiği için gözlem odasında yapılan doktor görüşmelerinde anlamsız sesler çıkarıyor, gülüyor, zaman zaman kahkaha atıp, zaman zaman bağırıyor” tespitlerine yer verildi. Raporda, ayrıca Arslan'ın sağlık personelinin üzerine yürüdüğü, tekme atmaya çalıştığı, küfür ettiği ancak jandarma tarafından engellendiği de belirtildi.

SONUÇ: TİYATRO OYNUYOR

Arslan'ın bütün davranışlarının aşırı abartılı ve teatral özellikler taşıdığı belirtilen raporda şu tespitlere yer verildi: “Kişinin sergilediği tutum ve davranışlar herhangi bir akıl hastalığı yada zayıflığı bulgusu olarak değerlendirilmedi. Psikiyatrik tedavi düzenlenmedi. Tutum ve davranışlarıyla, hekimi yanıltma çalışması olarak similasyon (temaruz) tanısıyla değerlendirildi. Kişide halen tedaviyi gerektiren bir psikiyatrik hastalık bulgusu saptanmadı.'

Duruşmayı bugün saat 09.30'a erteleyen mahkeme heyeti, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasıyla ilgili soruşturma aşamasındaki tüm bilgi, belge ve ses kayıtlarının, Ankara ve İstanbul emniyet müdürlüklerinden istenmesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca, Ankara emniyetinden “Girdap Operasyonu” ile ilgili dinlenen telefon numaralarını da istedi.

Temize çıktı!

Mahkeme, deli olmadığı anlaşılan Arslan için cezaevi yönetimine temizlenmesi için talimat verdi. Saç ve sakalı kesilen Arslan'a banyo yaptırıldı./yeni şafak